Yük üzerinde daha yüksek hassasiyet sağlayan SAF Adaptif Havalı Süspansiyonu’nun 2019 yılında Türkiye’de de satışına başlanacağını belirten Saf-Holland Türkiye Genel Müdürü Bilal Azizoğlu; ağırlık optimizasyonlu aks ve süspansiyon sistemlerinin daha fazla yük taşıma kapasitesi sağlayarak nasıl verimliliği artırıp, maliyeti düşürdüğüne değinerek “Hidrolik amortisör gerektirmeyen SAF Adaptif Hava Süspansiyonu, treyler başına yaklaşık 18 kg ağırlık tasarrufu sağlıyor. Standart şasi ara yüzlerine adapte edilebilir. Yağlı amortisörler olmadığından bakım maliyetleri de daha düşük.” dedi. 

Sadece bir düğmeye basarak zorlu arazilerde çekiciyi destekleyen hidrolik tahrikli SAF TRAK aksı, yakın zamanda üretime başlamıştı. Bu özel aksın yanı sıra SAF-HOLLAND, amortisörsüz dingil, yeni delikli porya ile özellikle ürünleri dikkate değer oranda hafifleten yeniliklerini tanıttı. 

SAF-HOLLAND ELEKTRİKLİ AKSLAR 

Saf-Holland, SAF TRAKr ve SAF TRAKe e-akslarının iki prototipini ilk kez IAA Fuarı’nda tanıtmıştı. Azizoğlu, bu yeni ürünler ile ilgili bilgi verdi: “Geri kazanım teknolojisinin kullanılması, genel olarak aracın emisyonlarını ve yakıt tüketimini azaltmalarını sağlıyor. SAF TRAKe ürünümüz ayrıca, eğimli ve yokuşlu yerlerde, çekici tahrik sistemini desteklemek için depolanmış enerjiyi kullanıyor.”