Lincoln Electric Türkiye (Askaynak), SAF-FRO markalı kaynak ve kesme ürünlerini Türkiye pazarına sunuyor ve bu bağlamda ilk olarak SAF-FRO’nun üçüncü nesil multi-proses kaynak makinası DIGIWAVE III’ü Türkiye’deki kaynak profesyonelleriyle buluşturdu.

Güncellenebilir Linux yazılımı ile kaynak çalışmalarının doğru bir şekilde izlenebilirliğini ve takibini sağlayan USB, Ethernet hatta Wi-Fi gibi yeni iletişim araçlarına sahip makina, 200’ün üzerinde sinerjik kaynak modu sağlıyor.

Malzeme, çap, tel, gaz kombinasyonları için başarılı bir performans sunan makinanın 50 tane özel sinerjik modu bulunuyor ve MIG/MAG kaynağı ile karbon çelik/paslanmaz çelik malzemelerin kaynağının yanı sıra örtülü elektrod kaynağında iyi sonuçlar veriyor.

YÜZDE 30 ENERJİ TASARRUFU İMKANI VERİYOR

Yazılım tabanlı anahtarlama teknolojisine dayanan üç fazlı bir invertörden oluşan makina, yüzde 30 enerji tasarrufu imkanı veriyor.

Makinanın su soğutucusu ile isteğe göre fanın otomatik olarak çalıştırılması, renkli ekranın ayarlanabilir zamanda sönmesi ve ihtiyaç duyulan elektriği tüketmesi enerji tasarrufunu sağlayan özellikler olarak öne çıkıyor.

YÜZDE 20 DAHA YÜKSEK KAYNAK HIZI

Sahip olduğu torç kalibrasyonu kaynak ustalarının normlara uygun hareket etmesine destek olan makina, hızlı kısa ark özelliği ile karbon çelik ve paslanmaz çeliklerin yalnızca pals modunda normal olarak ulaşılabilen tel besleme hızını kullanarak damla transferi davranışını değiştirmeye imkan veriyor. 

Bunun yanı sıra geleneksel CV modundan yaklaşık yüzde 20 daha yüksek kaynak hızı sunuyor. 

Tam kontrollü metal özelliği ise temiz bir kaynak için tam kontrollü kısa ark avantajı veriyor, makina bu özelliği sayesinde sıçrantı oranını düşürüyor.

ÜRETİMİN DEVAMLILIĞINI SAĞLIYOR

Kurulumlarının yedeğinin tutulmasını ve çoğaltılmasını sağlayan “klonlama” özelliği ile öngörülemeyen durumlar, üretimin devamlılığını sağlamak adına kolayca yönetilebilmesine olanak tanıyor. 

Sayaç ve limitleme özellikleri tel biter bitmez veya kontak meme yapması gibi parçaların değiştirilmesi gerektiğinde kaynak ustasını doğrudan uyarıyor ve böylelikle ark süresi artabiliyor.