Süt işleme tesisindeki konveyörde tekrarlanan rulman yatağı arızası, hem bakım ve değişim maliyetine, hem de üretim hattının durmasına neden olarak büyük giderler oluşturuyordu.
Rulman yatakları erişimi güç bir alanda olduğundan tekrar yağlama yapmak da oldukça güçtü. Her 10 haftada bir rulman yataklarını değiştiren fabrika, bu sebeple üretimini de durdurmak zorunda kalıyordu.
Uygulamanın incelenmesinin ardından, ‘Molded-Oil’ ile donatılmış paslanmaz çelik rulmanların kullanılması ile daha iyi bir hizmet ömrü elde edileceği sonucuna varıldı.
‘NSK Molded-Oil’ iç rulmanlar ile polimer gövdeli ‘Silver-Lube’ rulman yataklarının kombinasyonundan elde edilen ‘Life-Lube’ serisi ile gerçekleştirilen denemeler sonunda rulman ömrünün 12 ayın üzerinde olduğu belirlendi. Uygulamada korozyon direnci arttı ve tekrar yağlama gereksinimi olmadı.
Bu değişim ile; üretim kesintileri azaldı, verimlilik arttı ve bakıma ihtiyaç duyulmadığından maliyet tasarrufu sağlandı.

KULLANIM DESTEĞİ VERİYOR

Yiyecek ve içecek sektöründeki her firmanın ayrı ihtiyaçları olacağının farkında olan Silkar Endaş, mühendis kadrosu ile gıda firmalarının çalışma şartlarına en uygun rulman ve güç aktarım ürünlerini seçmesine yardımcı oluyor. Ürünlerin doğru kullanımı, yağlama, montaj konularında da müşterilerine destek veriyor.