Yüksek teknolojiye sahip fabrika otomasyon sistemleri ve CNC ürünleri ile Türk sanayisine değer katan Mitsubishi Electric, MAKTEK Avrasya 2018 Fuarı’nda yeni nesil çözümlerini sergiledi. Markanın Sanayi 4.0’a yanıtı olan dijital fabrika konsepti e-F@ctory içinde önemli bir yere sahip olan robotların da yoğun ilgi gördüğü fuarda, Mitsubishi Electric robotu ziyaretçilere Türk kahvesi ikramı gerçekleştirdi.

“FABRİKALARI AKILLI ÜRETİME HAZIR HALE GETİRECEK HER TÜRLÜ DONANIMA SAHİBİZ”

Dijital dönüşüm çağında sanayinin en önemli gündem maddesinin hızlı, kaliteli, verimli ve kişiselleştirilmiş üretim olduğuna dikkat çeken Şevket Saraçoğlu “Sanayi 4.0 evresine uyum sağlayarak dijital üretime geçiş yapabilen ülkeler global düzeyde rekabet edebilirler. Dünyada yüksek üretim gücü ve potansiyeli ile dikkat çeken Türkiye’nin de sürdürülebilir kalkınma için bu konuma ulaşması çok önemli. Biz de dünyanın önde gelen makina üreticilerine ileri otomasyon ekipmanları, CNC ürünleri ve mühendislik çözümleri sağlayan bir marka olarak fabrikaları akıllı üretime hazır hale getirebilecek her türlü donanıma sahibiz. Katma değeri yüksek ve ileri teknolojiyle donatılmış fabrika otomasyon sistemlerimiz ve CNC ürünlerimizle global pazarlarda rekabet gücünü artırmayı hedefleyen tüm üreticilerin yanındayız.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

HIZLI, HASSAS VE VERİMLİ

M800 CNC kontrol üniteleri, yüksek hızlı ve yüksek hassasiyetli makina operasyonları ile çok eksenli ve çok parçalı sistem kontrolü için tasarlanan üst düzey bir kontrol cihazı olarak öne çıkıyor. CNC uygulamaları için özel CPU içeren M80 ise daha az eksen ve milin kullanıldığı daha basit makina sistemlerinde yüksek verimlilik ve kullanım kolaylığı açısından ideal çözüm sunuyor. Mitsubishi Electric’in CNC sektörü için özel olarak tasarladığı CPU, daha hızlı makina yanıtı ve daha kesin makine operasyonları ile desteklenen makina performansı için işleme hızında artış sağlıyor. Çok sayıda açık ağ protokolüyle uyumlu olan M80 ve M800 serisi, fabrika ortamının tamamıyla kolay entegrasyon sağlarken esneklik açısından da öne çıkıyor. Ayrıca robotlar, sensörler ve diğer ekipmanlarla CNC arasında bağlantı kurulmasını kolaylaştırıyor. 3D modelleri istenilen boyutta ve konumda görüntülemeye olanak tanıyan seride, karmaşık programlar bile üç boyutlu simülasyon ile kolaylıkla kontrol edilebiliyor.

İNSANLA İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞAN YENİ KOLLOBRATİF ROBOT SERİSİ

Fuarda ileri robot teknolojisi ile dikkat çeken Mitsubishi Electric; gıda, ilaç, ambalaj, otomotiv, beyaz eşya gibi pek çok sektörde insan kolu veya eline yakın hassasiyette çalışan hızlı robotlarıyla fark yaratıyor. Robotlarının tüm parçalarını da kendisi üreten Mitsubishi Electric, böylece üretimden gelen bilgi birikimi ve tecrübesini robotlarıyla birleştirerek sanayinin farklı kollarına hizmet veriyor. Mitsubishi Electric’in fuarda sergilediği insanla iş birliği içinde çalışan yeni kollobratif robot serisi ise güvenlik nedenlerinden ötürü koruyucu bariyerlerin arkasına yerleştirilmesi gereken endüstriyel robotların aksine bir üretim ortamında insanlarla yakın çalışmalarda bulunmak üzere tasarlandı. Bu seri, insanlarla birlikte çalışabilmesi sayesinde üretim ortamında herhangi bir yerde esnek bir şekilde konumlandırılabiliyor.