Sanayide kullanılan yuvarlak yapıştırma kayış veya takviyeli yuvarlak kayışlar, farklı sertliklerde ve yüzey pürüzlülüklerine sahip poliüretan malzemeden üretilen kayış tipidir. Ölçüsü çap bilgisinden gelmektedir. Rulolu konveyör sistemlerinde lineer sistemlerin haricinde özellikle köşe dönüşlerde sistemin tamamlayıcısıdırlar. 

Şekil 2’deki gibi günümüzde akıllı depo sistemlerinde, E-ticaret şirketlerinin lojistik merkezlerinde, seramik fabrikalarında ve fabrikaların lojistik merkezlerinde yoğun olarak kullanılmaktadırlar. 

Şekil 2. Temsili lojistik hattı

Örneğin;
• Fayanslar, plakalar, düz cam
• Ahşap işlemede kaplamalar
• Kiremitler, mermer, beton plakalar
• Ambalaj alanında kartonlar
• Şişe ve kutu taşımasında klavuz kayışı olarak
uzun taşıma mesafeleri için uygundur.
Orta derecede zorlayıcı tüm alanlarda pürüzlü model, nemli veya yağlı ürünlerin taşınmasında avantaj sağlar. Islak yüzeyler içinde çalışma etkileri optimize edilmiştir.

Şekil 3’de  pürüzlü ve pürüzsüz ifadesini belirtebilmek için kayış örnekleri örneklendirilmiştir.

Şekil 3.Pürüzlü ve pürüzsüz yuvarlak kayışlar

Gıda sektöründeki akıllı transfer hatlarında, ürünlerin transferi sırasında  sağlık açısından belirli standartlar zorunlu kılınmıştır.  Bu hatlarda kullanılan, gıdaya temas eden ürünlerde FDA onayı istenmektedir. Şekilde 4’deki gibi FDA onaylı yuvarlak kayışlarda  bu transfer hatlarının sağlık koşullarına uygun bir şekilde tamamlanmasında gıda sektörüne de hizmet etmektedir.

Şekil 4. 85 Shore A ve FDA onaylı yuvarlak kayış

Yuvarlark kayışların birde takviyeli tipleri mevcuttur. Bu tip ürünler yük altında daha az uzama göstermektedirler. (Şekil 5)

Şekil 5. Takviyeli Yuvarlak Kayışlar

İşletmelerde veya tasarımlarda kullanılan yuvarlak kayışlarda genellike mühendislik hesabı yapılmadığını gözlemleyebiliyoruz. Karşılaştığımız durumlar kullanılan kayışın daha sora uzama yaptığı veya ek yerinden koptuğu şeklinde karşımıza çıkabiliyor.  Tüm bu eksiklileri tamamlamak adına kısa bir örnek üzerinde ilerlemek isteriz.

Tablo 1’de farklı çaplara ait veriler bulunmaktadır. Çalışma yerindeki gerginlik seviyesine göre  mutlaka % uzama miktarları göz önünde bulundurularak hesaplama yapılması gerekmektedir. Örnek hesaplama aşağıda sunulmuştur. 


Örnek: 
•    Makinanıza kayışa uygulanan gerilim 2,10 N/mm2  kabul edelim. 
•    Çalışma sırasında kayışın 1000 mm olması gerekiyor. 
•    8 mm çapında yuvarlak kayışı kesip yapıştırmak istiyorsunuz.

Kesilecek ve yapıştırılacak L uzunluğu nedir?

8 mm çaplı Optibel RR 2,10 N/mm2 gerilimde %6 uzama yapar.(Tablo 1’den)
Lnominal = 1000 mm (çalışma yeri uzunluğu)
L= Lnominal  – (%uzama miktarı) x Lnominal
L=1000 –  (0,06 x 1000)
L=940 mm 

olarak hesaplanır.

Sonuç: 
1000 mm ölçüde kullanmak istediğiniz yer için; 940 mm kayış kesilip yapıştırılmalıdır. Çalışma anında 940 mm’lik kayış 1000mm’ye kadar uzayıp istenilen ölçüye gelecekir.


Şekil 6. Titreşimle full otomatik yapıştırma makinası

Gerilime göre doğru boy hesabı yapıldıktan sonra kayışların sonsuz boy özelliği kazanması için yapıştırılması gereklidir. Günümüzde birçok yapıştırma yöntemi mevcuttur. Örnek olarak ifade edilmek istenirse, ısı veya titreşimle bu işlem gerçekleştirilebilir. Şekil 6’daki otomatik titreşimle birleştirme yapan kaynak makinamız ile yüksek kalitede birleşme saniyeler içinde yapılabilir. Değiştirilebilir kalıpları ile tüm ölçülerde standart bir performans sunmaktadır.

Yuvarlak kayışlarda genellikle yapılan hata boy hesabına dikkat edilmemesi ve uygun olmayan yapıştırma şeklidir. Eğer kullandığınız ürünler çalışma koşullarında tekrar uzama yapıyor ve sizler bu işlemleri tekrarlama zorunluluğunda kalıyorsanız sisteminizi gözden geçirmenizde fayda olacaktır. Tasarım aşamasından kullanım aşamasına kadar teknik bir desteğe ihtiyaç duyduğunuzda Optibelt Türkiye ile iletişime geçebilirsiniz.