Petrol Sanayi Derneği (PETDER) verilerine göre 2018 yılında Petrol Ofisi, yüzde 24,7’lik pay aldı. Türkiye madeni yağlar ve kimyasallar pazarındaki liderliğini 2010’dan bu yana aralıksız olarak sürdüren Petrol Ofisi, böylelikle geleneksel pazar liderliğini 9’uncu yılına taşımış oldu. 


“ÜRETİM GÜCÜ VE TEKNOLOJİSİ İLE TÜRKİYE’NİN HİZMETİNDE”

Petrol Ofisi’nin Türkiye akaryakıt pazarındaki lider ve sektör öncüsü geleneğinin madeni yağlar ve kimyasallar pazarında da sürdürüldüğüne vurgu yapan Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper “Petrol Ofisi Madeni Yağlar, hem üretim hem de geliştirme süreçlerinde ileri teknolojinin kullanıldığı 350’yi aşkın farklı ürün çeşitliliği ile Türkiye’nin bu alandaki hemen hemen tüm ihtiyaçlarına ideal çözümler sunuyor. Petrol Ofisi Madeni Yağlar, ileri teknolojiye sahip yüksek kaliteli ürünleri ile başta otomotiv, makina olmak üzere tüm sektörlere önemli katkı sağlıyor, gelişimlerini destekliyor.” dedi. 

“BAŞARININ ALTINDA, İLERİ TEKNOLOJİ VE YAYGIN SATIŞ AĞI VAR”

Pazarındaki liderliklerini aralıksız 9 yıl sürdürmelerinin altında ileri teknoloji ve yaygın satış ağı olduğunu vurgulayan Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, “Kocaeli’ndeki fabrikamız, yıllık 140 bin ton üretim ve 65 bin ton depolama (15 bin ton bitmiş ürün, 50 bin ton ham ve yarı madde) kapasiteleri ile alanında ülkemizdeki en önemli, en modern tesislerden biri. Ancak bununla birlikte bünyesinde yer alan Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi-POTEM ile çok önemli bir Ar-Ge ve teknoloji gücünü de en ideal şekilde kullanıyoruz. Merkezimizde, 84’ü TÜRKAK’tan akredite olmak üzere ulusal ve uluslararası metotlarla toplam 155 farklı test yapılabiliyor. Madeni yağ alanında uluslararası arenanın da en gelişmiş teknoloji merkezlerinden biri konumundaki POTEM’de yılda ortalama 150 nim adet test gerçekleştiriyoruz.” açıklamasında bulundu.