Yeni dijital dönüşüm projesinin lansmanını yılın ilk çeyreğinde gerçekleştireceklerinin müjdesini veren Pilz Türkiye Satış Müdürü İsmet Yıldırım, böylece makina emniyeti sektöründeki öncü ve yenilikçi pozisyonlarını sürdürüp sektörde ezber bozmaya devam edeceklerini aktardı.

Yıldırım, 2022 yılı içerisinde PILZ’in makina emniyetiyle ilgili çözümlerine ilave olarak partnerleriyle birlikte geliştirdikleri dijitalizasyon içeren birden fazla yenilikçi çözümü pazara sunarak, müşterilerine önemli değerler sağlayacaklarını aktardı. 

Pilz, Türkiye’de 2021 yılını nasıl tamamladı? 2022 yılı için kendine nasıl bir hedef koydu? 

2021 yılı içerisinde 360 derece tamamlayıcı ve verimliliği maksimum seviyeye getiren çözümlerimizi sunduk. Pandeminin etkilerinin en yüksek seviyede hissedildiği 2020 yılında durdurulan projeleri 2021 yılında hayata geçirmekle birlikte daha hızlı sonuç alabileceğimiz, kısa dönemli planlarımızın üzerinde çalıştık. Yılın ilk yarısında çalışma yoğunluğu artan sektörlerdeki uygulamalarımızı arttırıp çeşitlendirerek yeni iş alanları oluşturduk. İkinci yarısında ise odağımızda dijital dönüşüm projeleri vardı. Bu projelere yapay zekayı da ekleyerek çözümlerimize değer katma planımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Yıl içerisinde hayata geçirdiğimiz AI kamera ile emniyetli robot hücresi izleme uygulamamız ve teknik destek konusunda bir devrim niteliği taşıyan PILZ Dijital Asistan Robotunu hizmete sunduk. Bunların dışında satış, mühendislik ve danışmanlık ekiplerimizin kullandığı şirket içi süreç verimliliğini arttıran ve bulut tabanlı çalışan birçok yazılım çözümünü de kendi dijital dönüşümümüz kapsamında geliştirdik. Bu kapsamda Genel Müdürümüz Sn. Yavuz Çopur’un vizyonu ve katkılarıyla, yeni performans yönetim sistemine geçerek birçok operasyonumuzu yalın ve kolay takip edilebilir hale getirdik. Yıl içerisinde geçtiğimiz yeni performans yönetim sistemiyle bütün çalışanlarımıza hedef ve performans göstergeleri belirledik. Belirlenen bu göstergelerin anlık, sürekli ve doğru bir şekilde izlenebilmesini sağlayan sürdürülebilir bir sisteme geçiş yaptık. Yılın ilk yarısında devreye aldığımız sistem kısa zaman içerisinde olumlu katkılar sağladı ve normal pazar koşullarından bağımsız olarak yüzde 40 oranında verimlilik artışı elde ettik. 

2022 yılı içerisinde PILZ’in makina emniyetiyle ilgili çözümlerine ilave olarak partnerlerimizle birlikte geliştirdiğimiz dijitalizasyon içeren birden fazla yenilikçi çözümümüzü pazara sunarak, müşterilerimize önemli değerler sağlayacağız. Son yıllarda ilke olarak kabul ettiğimiz ‘dijital dönüşümden etkilenmek değil dönüşüme öncü olmak’ amacımız doğrultusunda dijitalizasyonu işimizin merkezine koyarak iş ortaklarımıza sağladığımız katma değeri arttırmak hedefimizdir.

Bu yıl piyasaya sunacağınız yeni bir ürün var mıdır?

Uzun yıllardır sunmuş olduğumuz katma değerli çözüm ve hizmetlerimizi bu yıl içerisinde dijital hale getirerek partnerlerimizi kendi ayakları üzerinde durabilecekleri yarı otonom bir yazılım çözümü ile tanıştıracağız. Yeni dijital dönüşüm projemizin lansmanını yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirerek makina emniyeti sektöründeki öncü ve yenilikçi pozisyonumuzu sürdürüp sektörümüzde ezber bozmaya devam edeceğiz. Ayrıca 2021 yılı içerisinde geliştirdiğimiz Yapay Zeka Destekli Kamera, PILZ Dijital Asistan Robotu, Forklift Takip Sistemi, Teker Kilitleme Sistemi ve yeni ürünümüz PSENradar ile birlikte yeni çözümlerimizin kullanım alanlarını arttırmayı planlıyoruz. Her endüstriye entegre edilebilen ve verimliliği maksimum seviyeye çıkaracak olan diğer çözümlerimizi yıl içerisinde sırasıyla açıklayarak dijital dönüşüm senkronizasyonu sağlamak isteyen herkesin ilgisini fazlasıyla çekeceğimizi düşünüyoruz. 

SOYSERİN GRUP'UN 2024 HEDEFİ YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIŞI SOYSERİN GRUP'UN 2024 HEDEFİ YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIŞI

Yeni yıl ile ilgili yatırım planlarınız var mı? Varsa detaylarını paylaşır mısınız?

Öncelikle 2022 yılının pandeminin bitiş yılı olacağını ümit ediyor ve bu yıl pandeminin etkilerinden minimum etkileneceğimizi düşünüyoruz. Bu yıl içerisinde dijitalizasyon alanındaki projelerimizi hızlandırarak sonuçlandırmayı planlıyoruz. Ayrıca profesyonel ve girişimci yönlerimizi birleştirmemizin etkisiyle diğer otomasyon firmalarından farklı olarak 2022 yılı içerisinde ithalatçı kimliğimize ek, ihracatçı kimliğimizi de ekleyeceğiz. Dijitalizasyon kapsamında iki yıldır birlikte birçok yenilikçi proje geliştirdiğimiz Türkiye’nin değerli bir teknoloji firması ile ilişkimizi global bir iş birlikteliğine dönüştürerek yıl içerisinde dünyaya açacağız. Bu sayede uzun yıllardır ülke içerisinde partnerlerimize sağladığımız katma değeri dünya çapında sağlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşayacağız.