Zirai ve iş makinası lastikleri sektöründe faaliyet gösteren ÖZKA Lastik, Türkiye’nin sanayi devlerinin yer aldığı ISO 500 sıralamasında 337'inci sırada adını yazdırırken, sektöründe ise ilk 5’te yerini aldı. 

"İHRACATTA BÜYÜME BEKLİYORUZ"

Şirket, 2021 yılının verilerine göre hazırlanan sıralamada, küresel çapta meydana gelen sorunlara karşın cirosunu artırarak Türkiye ekonomisine olumlu bir katkı sağladı. 

ÖZKA Lastik Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Kanık, dünyada yaşanan enflasyon baskıları, ham madde fiyatlarındaki dolar bazlı artış eğilimleri ve ekonomik dengesizliklere rağmen listede güçlü bir yer edindikleri için gururlu olduklarını, gelecek dönem için de bilhassa ihracatta büyüme beklediklerini ifade etti.

DENER MAKİNE’DEN SEKTÖRE BİR YENİLİK DAHA DENER MAKİNE’DEN SEKTÖRE BİR YENİLİK DAHA

"YATIRIMLARLA, SÜREKLİLİĞİ KORUMAYI AMAÇLIYORUZ" 

Bugüne kadar edindikleri tecrübe, güçlü üretim altyapıları, ürün çeşitliliği ve yurt dışı marka faaliyetleriyle önlerinde çok daha büyük fırsatlar olduğunu bildiklerini belirten Kanık, "Tarım sektöründeki enflasyonist süreç, artan gıda talebi etkisiyle; tarım makineleri alanında yapılacak yatırımlar ve salgın nedeniyle ertelenen altyapı yatırımlarının ürün grubumuza olan talepleri arttırması, kur etkisinin yaratacağı rekabetçi fiyat avantajı ile önümüzdeki süreçte de özellikle ihracat pazarında büyüme bekliyoruz." dedi.

Kanık, kapasite ve dijital dönüşüm yatırımlarıyla büyüme trendlerini ve rekabet üstünlüğündeki devamlılığı muhafaza etmeyi hedeflediklerini söyledi.

YÜZDE 125 BÜYÜMEYİ VE 3,4 MİLYAR TL CİROYU HEDEFLİYOR

Üretiminin yüzde 70’ini 80’in üzerinde ülkeye ihraç eden ve Türkiye ekonomisinde güçlü bir yer edinen firma, geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı’nın Turquality Destek Programına da dahil olarak dünya markası olma yolunda kendine yeni hedefler belirledi.

Geçen yılı yüzde 61 büyüme ve 1,5 milyar TL ciro ile tamamlayan şirketin bu yılki hedefi ise, yüzde 125 büyüme ve yaklaşık 3,4 milyar TL ciro elde etmek bulunuyor.