Oyak Renault Otomobil Fabrikaları ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) arasında, genç girişimcilerin projelerini değerlendirmeye ve geliştirmeye yönelik anlaşma imzalandığı bildirildi.

DÖNÜŞÜM VE GENÇ YETENEK PROGRAMLARI ELE ALINDI

Oyak Renault ile BAU ortaklığıyla dijital dönüşüm konuları ve genç yetenek programları hayata geçiriliyor.

Proje çerçevesinde, BAU Teknoloji Transfer Ofisi'ne (TTO) bağlı genç girişimciler, Oyak Renault inovasyon laboratuvarı ve yazılım geliştirme topluluğuna dahil olabilecek. 

Oyak Renault Genel Müdürü Dr. Antoine Aoun'un ev sahipliği yaptığı programa, BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Bozbura katılırken, genç yeteneklere yönelik gerçekleştirilecek programlar, dijital dönüşüm konuları ve iş birliği fırsatları da ele alındı.

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Oyak Renault İnsan Kaynakları ve Bahçeşehir Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nin ortaklaşa hazırladığı, gençleri iş yaşamına ve hayata hazırlamak, kaynak kullanımı gibi önemli alanlardaki faaliyetlerin verimini, kalitesini karşılıklı olarak artırmanın hedeflendiği CO-OP İş Birliği Niyet Protokolü'nün imza töreni de yapıldı.

Protokol doğrultusunda, gelecek dönemde üniversite stajı, tersine mentorluk, markalı dersler, tanıtım seminerleri gibi genç yetenek programlarında iş birlikleri gerçekleştirilecek.

"SEKTÖRÜN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA ZEMİN HAZIRLAYACAĞIZ"

Oyak Renault Genel Müdürü Dr. Antoine Aoun, dijitalleşme ve inovasyon çalışmalarına her alanda hız veren firma olarak gençleri desteklemeyi, onların heyecanlarını Oyak Renault'un bilgi birikimi ve Ar-Ge konusundaki deneyimiyle birleştirmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Bu bağlamda Bahçeşehir Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri iş birliklerinin kendileri açısından büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Aoun, "Umarım bugün önemli bir adımını attığımız bu iş birliğiyle, sektörün ihtiyaç duyduğu donanımlı insan gücünün artırılmasına katkı sağlamanın yanı sıra katma değeri yüksek teknolojilerin oluşturulması için de önemli bir zemin hazırlayacağız. Söz konusu projenin başlatılmasında emeği geçen, başta Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz'e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Bozbura'ya, üniversitenin ve şirketimizin değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum." dedi.

"EKOSİSTEME KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz de otomotiv sektöründe dünya çapında öncü bir marka olan Oyak Renault ile daha donanımlı, yenilikleri yakından takip eden ve girişimci yeni nesiller yetiştirme noktasında yaptıkları iş birliğine büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Prof. Dr. Karadeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversitemiz, hem CO-OP eğitim modeli hem de Ar-Ge çalışmalarıyla ülkemizin girişimcilik ekosistemine en çok katkı sağlayan ilk 10 üniversiteden biri. Bu kapsamda, iş birliğimiz çerçevesinde de Ar-Ge projeleri, CO-OP (markalı dersler, staj, kariyer etkinlikleri, tersine mentorluk) ve girişimcilik alanında birlikte çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu anlamda ilk çalışma basamağımız, Oyak Renault üst yönetimiyle uygulanacak olan CO-OP tersine mentorluk sistemimizdir. İş birliğimizin diğer önemli basamakları ise Ar-Ge projeleri ile girişimcilik programları oluşturmaktır. Birlikte, bünyemizde var olan interdisipliner çalışmalarımızı artırarak üniversite-sanayi iş birliği yaklaşımı çerçevesinde sürdürülebilir akıllı hareketlilik (smart mobility) başlıkları altında girişimcilik programları yürüterek ekosisteme pazar entegrasyonu kuvvetli girişimciler ile katkı sağlayacağız. Bu kapsamda, üniversitemiz ile Renault'un 'Renaulution' adını verdiği 5 yıllık strateji planları için insan kaynağı ve yetenek kazanımı konusunda da ortak çalışma alanları oluşturacağız. İş birliğimizin başlatılması noktasında değerli katkılarından ötürü Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun başta olmak üzere, emek veren tüm ekibe teşekkür ediyorum." (AA)