Ford Otosan başta olmak üzere Mercedes, Fiat, Renault, M.A.N, BMW, Porsche, Mitsubishi-Fuso, Otokar ve Bosch’a kalıp ve pres metal hizmeti veren otomotiv tedarik sanayi firması Sarıgözoğlu, yeni yatırım ile Türkiye genelindeki yaygın fabrikalarına bir yenisini ekliyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇ GİRDİLERİ ÜRETECEK, 2023 İLK ÇEYREKTE ÜRETİME BAŞLAYACAK

Kocaeli Başiskele’de yeni nesil elektrikli araç girdileri üretecek olan tesisin temeli Ford Otosan yetkilileri ve Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü’nün katılımı ile atıldı.

Üretime 2023 yılının ilk çeyreğinde başlayacak olan tesis, çevreye saygılı araçlara parça üretmekle yetinmeyip bina projesinde de çevreci ögelerle donatılacak. Bunlar arasında, yenilenebilir enerji ve yağmur suyu hasat sistemleri en önde gelen özellikler olarak dikkati çekiyor.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

ENDÜSTRİ 4.0 KONSEPTİNE UYGUN OLACAK, ROBOTLAR GÖREV YAPACAK

Tesiste, Endüstri 4.0 konseptine uygun robot otomasyonlu üretim ve montaj ekipmanları kullanılacak. Lojistik uygulamaları da dijitalize edilerek dakikalık periyotlarda sevkiyat yapılabilecek.

Kurucu merhum İsmail Sarıgözoğlu’nun manevi önderliğinde, ikinci kuşak temsilcileri Mustafa ve Levent Sarıgözoğlu’nun hazır bulunduğu törende en dikkat çekici konu, ailenin ve şirketin üçüncü kuşak genç yöneticilerinin de aktif katılımı ve enerjik etkileri oldu.