Otomotiv sektörü, 31 Temmuz Cuma günü başlayacak ve 3 Ağustos Pazartesi günü sona erecek 4 günlük Kurban Bayramı tatilini birleştirerek üretim duruşu vererek uzun bir aranın ardından tatil yapacak.

Otomotiv sektöründeki birçok firmada olduğu gibi Kurban Bayramı arifesinde üretim duruşu ve tatil uygulaması veren Kanca A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve TAYSAD (Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, firmanın Çayırova tesislerindeki geleneksel bayramlaşmada çalışanlarını ve tüm sektörü Covid-19’a karşı dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Otomotiv de üretimin artacağı gelecek haftalarda tüm tedarik zincirinde bir problem yaşanmaması adına uyarılarda bulunan Kanca, konuya ilişkin şunları söyledi: “Otomotiv sektöründe her yıl yaz döneminde birkaç haftalık üretim duruşu ve tatil uygulaması yapılır. Şirketimizde bugün itibarıyla üretim durdu. 17 Ağustos’ta geri döneceğiz. Bu yıl daha önceki senelere göre çok daha kritik bir durum var. Aylar sonra çalışanlarımız ilk defa tatil yapacaklar. Şehir dışına gidecekler, bayramlaşma ziyaretleri yapacaklar, sevdikleri ile beraber olacaklar. Tüm bu faaliyetler sonrasında işe geri geldiklerinde Korona sebebi ile sorun yaşamamak istiyoruz. Bu sebeple ‘bayramlaşma’ toplantımızda tüm arkadaşlarımıza tatilde nelere dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattık. Salgın hastalık başladığından beri, bence, en ciddi risk önümüzdeki haftalarda olacak. Otomotiv de üretimin artacağı gelecek haftalarda tüm tedarik zincirinde bir problem yaşanmaması için, bütün otomotiv çalışanlarının çok çok dikkatli olması gerekiyor. Nisan ayından beri ‘yeni normalde’ örnek bir şekilde sürdürdüğümüz üretim başarımıza halel gelmemeli. İyi bayramlar ve iyi tatiller dilerim.”

TOYOTA TÜRKİYE DE ÜRETİME MOLA VERİYOR

Bu kapsamda üretimine bakım molası veren firmalar arasında Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de yer aldı. 

Firma, Sakarya’da konumlanan tesislerinde planlı bakım, onarım ve revizyon çalışmaları nedeniyle 30 Temmuz ile 13 Ağustos 2020 tarihleri arasında üretime ara vereceğini açıkladı.

Fabrika çalışanlarının büyük çoğunluğu bu periyotta yıllık ücretli izinlerini kullanacağı, fabrikada yalnızca bakım çalışmalarında görevli personelin bulunacağı belirtildi.