Türkiye otobüs pazarının önde gelen oyuncularından Otokar, yeni elektrikli otobüs ailesini ilk kez 26-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Busworld Turkey 2022’de görücüye çıkaracak.

ZİYARETÇİLERİN GÖZÜ CENTRO VE E-KENT'TE OLACAK

Firma, bu yıl 10'uncu kez gerçekleştirilecek fuar kapsamında, 6 metreden 19 metreye uzanan farklı uzunluklardaki elektrikli otobüs ailesini ilk kez sergileyecek. 6 metrelik otobüs ailesi CENTRO ve 19 metrelik körüklü otobüsü e-KENT'in, fuarın en çok konuşulan araçlarından olması bekleniyor.

Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Belçika, Fransa ve İspanya gibi dünyanın 50’yi aşkın ülkesinde de otobüsleriyle milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkanı sunan firma, bu yılki fuarda toplam 5 farklı aracını ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

"YENİ BAŞARI HİKAYESİ YAZMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ"

Otokar Ticari Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman, Türkiye’nin ilk hibrit otobüsü, ilk elektrikli otobüsü, akıllı otobüsü gibi öncü araçlara imza atan Otokar’ın iddiasını elektrikli otobüs alanında da sürdürdüğünü dile getirdi.

Sektörde yaklaşık 60 yıllık deneyimleriyle şehir içi, turizm, servis ve personel taşımacılığı için geliştirdikleri araçlarının dünyanın dört bir köşesinde 50’yi aşkın ülkede hizmet verdiğini aktaran Erman,  alternatif yakıtlı araçlar alanında birçok ilke imza atarak öncü çalışmalar hayata geçirdiklerini belirtti.

Erman, şimdiyse 19 metre ve 6 metre uzunluğunda iki yeni araçla birlikte genişleyen elektrikli otobüs ailesiyle yeni başarı hikayesi yazmak hedefiyle yola çıktıklarını vurguladı.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

"ELEKTRİKLİ OTOBÜSLERİMİZ, AVRUPA'DA HİZMETE BAŞLAYACAK"

Otokar Ticari Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Erman, 12 metrelik şehir içi elektrikli otobüsünü takiben körüklü e-KENT ve 6 metre sınıfındaki e-CENTRO otobüslerinin bilhassa hedef pazarları olan Avrupa için geliştirildiğini ifade ederek yakın zamanda Avrupa caddelerinde Otokar’ın elektrikli otobüslerinin de hizmet sunmaya başlayacağı bilgisini verdi.

Avrupa’da sıfır emisyon bölgelerinin giderek arttığına dikkati çeken Erman, belediyeler ve otobüs operatörlerinin daha temiz bir çevre ve sessiz bir trafik için özellikle şehir içinde elektrikli otobüsleri tercih etmeye başladıklarını söyledi.

"GELECEĞİN BEKLENTİLERİNE ODAKLANAN BİR ÜRÜN AİLESİ OLUŞTURDUK"

Kullanıcılarının ürünlerini sıfır emisyona sahip sessiz araçlar olmasının yanında taşıma gücü yüksek ve toplam sahip olma maliyetinin düşük olmasına önem verdiğini bildiren Erman, "Otokar’ın elektrikli otobüs ailesini geliştirirken bu ihtiyaçları ve beklentileri göz önünde bulundurduk. Farklı güzergahlar için farklı kapasiteli araçlar sunarak operatörler için sahip olma ve işletme maliyetlerinin düşük olmasını hedefledik. Toplu taşımacılık tecrübesi, alternatif yakıtlar konusundaki bilgi birikimimiz ve mühendislik kabiliyetimizle geleceğin beklentilerine odaklanan ideal bir ürün ailesi oluşturduk." şeklinde konuştu.