OSTİM İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesinde, KOSGEB öncülüğünde lastik üretiminde kullanılan makina ve ekipman parçalarını yerlileştirme çalışmalarına başlandığı açıklandı.

"ULUSLARARASI FİRMALARLA İŞ BİRLİĞİ YAPIYORUZ"

Türkiye’de Abdulkadir Özcan AŞ (AKO) ve Japon lastik üreticisi Sumitomo Rubber Industies ortaklığında faaliyet gösteren Sumitomo Rubber AKO Lastik'in yetkilileri, KOSGEB'in öncülüğünde İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi (İŞİM) organizasyonuyla OSTİM'deki üreticilerle ürün yerlileştirme konusunda ikili iş birliği görüşmeleri yaptı.

Program çerçevesinde bir konuşma gerçekleştiren OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM'i üretim kapasitesi, çözüm odaklı kabiliyetleri ve yetenekleriyle Türkiye'nin en geniş havzası olarak nitelendirdi. İş ve inşaat makinaları sektöründe Türkiye ve yakın coğrafyada önemli bir konumda bulunduklarını söyleyen Aydın, dünya standartlarında, uluslararası firmalarla iş yaptıklarının altını çizdi.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜYLE İLGİLENEBİLECEK BİR TOPLULUK"

Sumitomo Rubber AKO'ya uygun, problemlerin çözümünde yakından ilgilenecek en organize topluluğun kendileri olduğunu vurgulayan Aydın, ihtiyaçların yerli karşılanacak olmasının önemine dikkat çekerek "Sizin için üreteceğimiz her ürünün diğer ülkelerdeki üretim tesislerinizde de kullanılacağına inanıyorum. Burada ürünü siz akredite ederseniz, diğer ülkelerdeki kurumlarınıza da OSTİM'den ürün gönderebileceğimizi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"İTHAL PARÇALARIN YERLİLEŞTİRİLMESİ BÜYÜK ÖNEME SAHİP"

Orhan Aydın'ın ardından söz alan Sumitomo Rubber AKO Mühendislik Departmanı Genel Müdürü Manasori Tamaki ise, konuşmasına KOSGEB ve OSTİM yönetimine organizasyona katkılarından ötürü teşekkür ederek başladı.

Firmanın 2015'te kurulduğunu, üretimi sürdürebilmelerinde kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra yerli firmaların destek ve iş birliğinin katkısı olduğunu dile getiren Tamaki, lastik üretiminde kullanılan yüksek hassasiyetli parçaların bir kısmının Japonya’dan ithal edildiğini bildirdi.

Bu doğrultuda ürünlerin tedarik sürelerinin uzun olmasını en önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen Tamaki, söz konusu parçaların Türkiye'de yerlileştirilmesinin teslim süresinin kısalması ve parçaların Türkiye içindeki üretiminin firmalarına ciddi ölçüde yarar sağlayacağını vurguladı. (AA)