Hem universal hem de CNC tezgahlar üzerine üretim süreçlerinin iyileştirilmesi, verimlilik, kalite, Ar-Ge ve enerji konularında 60 yılı aşkın bir süredir müşterilerinin yanında olan Emektar Makina, metal ve makina imalatı ile otomotiv yan sanayi sektörlerine odaklanıyor. Çözüm sunduğu firmaları yüksek teknoloji ile buluşturan firma ayrıca Baykal Makina’nın Marmara Bölge Bayisi olarak makinaların satış ve satış sonrası hizmetini de veriyor. Özellikle vade hizmeti ve operasyonel kiralama konusunda bir araya geldiğimiz Emektar Makina Yönetim Kurulu Başkanı Serap Demirer ile sundukları hizmetler hakkında da keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Emektar Makina hangi konularda müşterilerine çözüm sağlıyor?

Takım tezgahlarımızı metal işleme, makina imaları ve otomotiv yan sanayi sektörlerinin yelpazelerine hitap ediyor. Yapılacak işin gereksinimleri çerçevesinde, bu geniş makina parkurundan en doğru makinanın seçimini yapıyoruz. Kaba işlemler için universal tezgahları müşterilerimize sunmadan önce yurt dışından birçok ekstra ilave ile daha kullanışlı ve standartları yükseltilmiş tezgahları getiriyoruz. CNC tezgahlar da ise güçlü gövde yapısı ve yüksek hassasiyete sahip kendini referanslarıyla ispatlamış tezgahların satışını yapıyoruz. Hem universal hem de CNC tezgahlarımızda tüm satış sonrası hizmeti de yine Emektar Makina olarak biz veriyoruz. 
Ayrıca sac işleme sektöründe de gücünü ve kalitesini ispatlamış Baykal firmasının Marmara Bölge Bayisi olarak lazer ve plazma tezgahlarıyla beraber abkant, giyotin makas, punç gibi özellikle otomotiv yan sanayisinde çok kullanılan makinaların satış ve satış sonrası hizmetini veriyoruz.

Ürün gamınızda ağırlık hangi tip makinalar üzerine?

Emektar Makina’nın bünyesinde diğer firmalarda olmayan ürün gamları mevcuttur. Firmamızın politikasında Türkiye’deki en iyi firmaların tamamıyla çözüm ortağı olmak vardır. Sadece makina satmakla kalmayıp üretim çözümleri, imalat teknolojileri gibi konularda da danışmanlık yapmaktayız. Şirketimiz müşterimiz olan firmalara finansman bilgi desteğinden üretimden ihracata kadar tüm alanlarda destek olmaktadır. Bizi diğer firmalardan ayırt eden en önemli özellik de budur.

Ürün gamınızda bulunan markalar hakkında bilgi alabilir miyiz? Özellikle otomotiv sektörüne sunduğunuz CNC’ler özelinde ne gibi çözümleriniz var?

Emektar Makina dört ana gurupta faaliyet gösteriyor: Universal tezgahlar, CNC takım tezgahları, sac işleme makinaları ve kaynak telleri. Bu ürünlerden universal tezgahlarda yıllardır Jetco markasının yetkili bayiliğini yapıyoruz. Bunun yanında ithalatını Emektar Makina’nın yaptığı Boshi marka universal tezgahlarımız da mevcut. Talep ve termin sürelerine göre müşterilerimize böylece en hızlı ve kaliteli hizmeti sağlıyoruz. Ayrıca tornada Tos ve Bulgar ZMM markaları da yine satışını yaptığımız ürün gamı içinde yer alıyor.

CNC takım tezgahlarında ise tamamen kendi ithalatını yaptığımız markalarımız mevcut. Bunlar CNC işleme merkezi ve tornada Taiwan’ın en eski markalarından YDPM YIDA YANG, yine CNC işleme merkezinde EXTRON markamız mevcut. Bununla birlikte otomat tezgahı, düz banko CNC torna, köprülü tip işleme merkezi gibi makinalarımızda da yine Taiwan menşeili alanında uzman markalarımız mevcut.

Sac işlemede öncelikle kendi markamız olan VAAV markası ile silindir bükme, boru bükme, profil bükme, kolon bom çevirici, kaynak pozisyoneri, kılavuz çekme ve atörye tipi pres makinaları konusunda hizmet veriyoruz. Kaynak telinde ise bir Kore markası olan HYUNDAI kaynak tellerinin genel satıcısı ve dağıtıcısıyız. Bu konuda da ciddi bir referans listesi oluşturmuş bulunuyoruz. Gazaltı, argon (Tig) kaynak tellerinin yanında özlü tel de yine satışını yaptığımız ürün gruplarını oluşturuyor. Otomotiv sektöründe ise özellikle yüksek hassasiyete ihtiyaç duyulan ve seri üretime uygun hızlı makinalar ile hizmet vermekteyiz. 

Bu CNC’ler hangi proseslere fayda sağlıyor?

Bu CNC’ler üretimin ilk aşamasından başlayarak son ürünün oluşmasına kadar geçen imalat süreçlerinin tamamında kullanılmaktadır. İnsan gücüne ihtiyacı en aza indirerek kalitenin sürekli olmasına yardımcı olmaktadır. Çağımız, insan iş gücü gereksinimlerini azaltmak ve en kaliteli ürünü en hızlı ve doğru şekilde üretme noktasında gün geçtikçe değişen, gelişen teknolojik uygulamalar sayesinde makinalaşmaya doğru tam gaz devam ediyor. Bu hızla gelişen ve değişen teknolojiye de uyum sağlamak büyük önem arz ediyor. Eğer bu sürecin gerisinde kalırsanız rekabet şansınız azalıyor, iş yükünüz artarak devam edip başa çıkılmaz bir hal alıyor. Bu sebeple bizim sektörümüzde makinalaşma, gelişmeniz için çok önemli. İnsan gücünü daha çok kontrol mekanizması şeklinde kullanarak, gelişen bu teknoloji ile üretim hızını arttırmak asıl hedef.

Bu noktada da CNC’ler devreye giriyor. CNC tezgahlar üretim ve fabrikasyon noktasında firmalara tamamen kar sağlayan bir yatırımdır. Şöyle ki; tasarım çalışmaları yapılmış ve üretilmek istenen bir ürün hassasiyet ve hız anlamında en doğru CNC tezgahlarında üretilebilir. Bu iki faktör zaten sizin işinize en büyük katkıyı sağlayan faktörlerdir. Özellikle seri üretim, çok adetli üretim süreçlerinde sağladığı fayda işletmenizin her anlamda kar etmesini sağlamaktadır. Sonuç olarak CNC tezgahları bir işletmede üretim, kalite, Ar-Ge süreçlerinde ciddi katkı sağlayarak sizi endüstriyel pazarda her zaman yukarılara taşımaktadır.

Kullanıcılar sizin çözüm ve uygulamalarınızı tercih ettiklerinde ne tür avantajlar sağlıyor?

Makina almak isteyen, yatırım yapmak isteyen ancak nereden başlayacağını bilemeyen veya yeterli finansal değere sahip olmayan firmalara yardımcı olmak ve işimizde farklılık yaratmak için bu hizmeti kendi bünyemizde müşterilerimize hizmet sunduk. Amacımız kendi işimizi yaparken nitelikli ve kaliteli hizmeti sunmak ve işimizle ilgili farklılık yaratmak. Firmamızın KOSGEB, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansı gibi devletle ilgili yatırım fırsatları hususunda da bilgilendirme, proje yazma gibi hizmetleri mevcuttur. Bu tür hizmetleri tamamen bedelsiz, sadece firmalarımızın bilgilenmesi için yapıyoruz.
Müşterilerimiz Emektar Makina ile çalıştığında ilk olarak “Tecrübemizin” avantajlarını görüyorlar. Her konuda işini en iyi şekilde yapmaya çalışan bir yapımız mevcut. İkinci olarak “Güven”... Neden güven? Çünkü verdiğimiz tüm hizmetlerin arkasında sapasağlam duran bir firmayız. Kendi işletmemizde kullanmayı düşünmeyeceğimiz bir makinayı, biz müşterimize önermiyoruz. Makinalarımızı seçerken, bizler müşterimizden çok daha hassas yaklaşıyoruz. Bunu kesinlikle söyleyebilirim. Bu sebeple de yaptığımız tüm hizmetlerimize sonsuz güveniyoruz. Ürün gamımız oldukça geniş ve alternatif ürünlerimiz mevcut. Bu anlamda da müşterilerimize kaliteli ve alternatifi olan çözümler sunuyoruz. Müşterilerimiz bütçelerine göre tercih yapabiliyor.

Satış süreçlerinizde müşterilerinize ne gibi vade imkanı sağlıyorsunuz?

Birlikte çalıştığımız birçok finans şirketi mevcut. Leasing ve kredi gibi durumlarda müşterimize özel, ürüne özel bazı kampanyalarımız ve kolaylıklarımız olabiliyor. Bununla birlikte bankalar ile çalışmak istemeyen, kendi finansal kredisini o an için bir makina yatırımda kullanmak istemeyen müşterilerimize de “Operasyonel Kiralama” hizmeti sunuyoruz. Kefil ve peşinat olmadan ipoteksiz, dosya masrafsız 15 aydan 60 aya kadar taksitlerle üreticinin makina sahibi olmasını sağlıyoruz. Böylece işletmeler kur riskinden kurtulmakla birlikte aylık kira faturalarını vergiden mahsup edebiliyorlar. Operasyonel kiralama bilanço dışı kaldığı için kredibiliteniz etkilenmeden yatırımlarını yapabiliyorlar. Böylece anlaşma süresi boyunca uygun taksit ödemeleriyle direkt satınalma maliyetini harcama yükünden işletmeler kurtulmuş oluyor ve yatırım yaptığınız makinanız aslında kendi kendini ödeyerek sizi bir makina sahibi yapıyor. Bu zamana kadar birçok müşterimize de bu hizmetimizle makina sahibi yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

https://emektarmakina.com.tr/