Türkiye’de OTR Makina tarafından temsil edilen Okuma, üst düzeyde otomatikleştirilmiş üretim işlemleri için yeni nesil robot sistemleri ARMROID ve STANDROID'i tanıttı. Bu yıl gerçekleştirilen JIMTOF'daki Okuma standında, birçok yenilik sunuldu. Akıllı fabrika çözümleri ve yenilikçi yazılımlardan yeni takım tezgahları ve ileri düzey robot teknolojisine kadar, ziyaretçiler Okuma’nın geniş portföyü hakkında genel bir bakış açısı kazandı. Standın köşe taşlarından biri, ziyaretçileri devasa boyutları ve son teknoloji kesme performansıyla etkileyen, piyasaya yeni sürülmüş çift kolonlu işleme merkezi MCR-S (Super) oldu.


Okuma’nın bu çözümleri Avrupa’da 2019 yılında satışa sunulacak:

HER ÖLÇEKTEKİ TESİS İÇİN ROBOT TEKNOLOJİSİ

Küçük ve orta ölçekli işletmelerde daha fazla üretkenlik için ARMROID, geleneksel robotların aşırı derecede karmaşık veya çok pahalı olabileceği durumlarda otomasyon çözümleri sunuyor. Bu çözüm, takım tezgahına bir eklemli robotun entegre edilmesiyle sağlanır; bu sayede eklenen robot sistemlerinin kurulum ve konfigürasyonlarına gerek kalmaz. Bir robot otomasyonlu hücrenin kullanılmasıyla robot kolu, iş parçalarını yükleyebilir ve boşaltabilir; böylece otomatik seri üretime olanak sağlanır. Robot, takım tezgahının normal CNC kontrolü ile işletildiği için pahalı ve zaman alıcı olan personel eğitimine gerek yoktur.

ÖZEL EĞİTİM OLMADAN KOLAY OTOMASYON

Piyasaya yeni sürülen STANDROID sistemi ile Okuma, takım tezgahlarına eklenebilen, kurulumu kolay bir otomasyon çözümü sunuyor. Robot, makinanın yanına yerleştirilen ve yer tasarrufu sağlayan otomatik bir hücrede geldiği için kurulum son derece basit. Güç kaynağı ve ağ kablosu da bağlandıktan sonra kurulum yalnızca bir gün içinde tamamlanacak. Kompakt tasarımı sayesinde, STANDROID, geleneksel robotlardan çok daha az yer kaplıyor. 

ÜST SEVİYE TANILAMA İÇİN YAPAY ZEKA

Okuma, CNC kontrolüne yapay zeka (AI) ekleyerek, makinaların ve takımların bakım ve tanılama işlemlerinde devrim yaratıyor. Derin öğrenme kabiliyeti ve titreşim verilerinin analizi sayesinde, yapay zeka, torna milinin yatak durumuna dair kesin bir tanılama sağlıyor. Bu nedenle üreticiler daha torna mili hasarları meydana gelmeden önce yatakları değiştirebilecek. Makinanın yapay zekası ayrıca delme koşullarını gerçek zamanlı olarak izliyor, böylelikle kırılan matkap uçlarına bağlı kusurlu iş parçası sayısı da azalıyor.

GELECEĞİN FABRİKASI

Akıllı fabrika çözümü Connect Plan, bütün takım tezgahlarını birbirine bağlayarak, tüm tesisin yakından izlenmesine olanak sağlıyor. Toplanan veriler, takım tezgahlarının kullanımını gösteriyor ve üreticiler, tesisin işleyişini görüntüleyebiliyor.