Rulmanın çapça büyük olan mile geçirebilmesi için fiziksel bir kuvvet uygulanması ya da rulmanın ısıtılarak çapının büyütülmesi gereklidir. Fiziksel kuvvet uygulanması oldukça hassas işlenmiş olan rulman yuvarlanma yüzeylerine zarar verebilmektedir. Bu yüzden rulmanı ısıtarak montaj yapmak, rulmana herhangi bir kuvvet, darbe uygulamadığı için tercih edilir. İndüksiyonla ısıtma yöntemi ise diğer ısıtma yöntemlerine göre en hızlı ve temiz yöntemdir. İndüksiyonla ısıtma yönteminde diğer ısıtma yöntemlerinden farklı olarak ısı rulmanının kendi üzerinde oluştuğundan ısınma hızlı ve homojen gerçekleşir. Bu sayede yanlış ısıtma ihtimali en aza iner. FeniX rulman ısıtıcıları kontrollü ve homojen bir ısıtma sağlayarak yanlış montaj ihtimalini ortadan kaldırmaktadır. Diğer rulman ısıtma cihazları ile karşılaştırıldığında FeniX Rulman ısıtıcıları verimli, ekonomik, hızlı, güvenli, kullanıcı dostu olmasıyla öne çıkmaktadır. Ayrıca Türk Malı olması sebebiyle Teknik Servis hizmeti ürününün kendi üretim tesislerinde verilmekte, bu sayede tamir/bakım süreleri en kısa zamanda tamamlanarak cihaz kullanıcının hizmetine sunulabilmektedir. 

EN DOĞRU YÖNTEM HANGİSİ? 

•    Açık alevle ısıtma: Alevle ısıtma ekonomik olmamasının yanında kontrolsüz olmasından dolayı rulmana zarar verir. Alevin çarptığı yüzeyler rulmanın geneline göre fazla ısınarak hassas toleranslarda üretilen rulman pistinin bozulmasına neden olur. Kesinlikle bu yöntemle rulman ısıtılmamalıdır. 

•    Yağ banyosunda ısıtma: Bu yöntemde enerji tüketimi yüksektir. Rulmanın gerçek sıcaklığının kontrolü zordur. Rulmanın kirli yağ ile ısıtılması durumunda rulman yüzeyinde istenmeyen partiküller kalır. Bu tortular rulman hareket yıllarında engel oluşturarak rulmana zarar verir. Sıcak yağ buharı, yağ kokusu, yağ sıçraması, kaygan rulmanın düşmesi gibi potansiyel kaza riskleri taşır. Ayrıca kapaklı rulmanların bu yöntem ile ısıtılması, rulman içerisindeki grese zarar vermektedir. 

•    Fırınla ısıtma: Fırın veya sıcak yüzeyde ısıtma yöntemleri küçük rulmanların ısıtılması kabul edilebilir ir yöntemdir. Ancak büyük rulmanların ısıtılmasında etkin ve hızlı bir yöntem değildir. 

•    İndüksiyonla ısıtma: İndüksiyonla ısıtma, rulmanları ısıtmak için modern, verimli, ekonomik ve güvenli bir yöntemdir. Kullanımı diğer yöntemlere göre hızlı, temiz, kontrollü ve kolaydır. 

www.endas.com