Mitsubishi Electric, yeni nesil CNC kontrol üniteleri M80 ve M800 ile ekipman ve makinalar üzerinde tam kontrol sağlarken, birim başına düşen üretim süresini önemli ölçüde kısaltarak şirketlerin verimliliğini büyük oranda artırıyor.

Geleceği referans alan ileri teknolojilerle donatılan M80 ve M800 serisi CNC kontrol üniteleriyle fabrikalarda çalışma hızını her daim yüksek tuttuklarını belirten Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Mekatronik CNC Departman Müdürü Hakan Aydın, böylece verimlilik standardizasyonu yakaladıklarının altını çizdi.

"ÇEVRİM SÜRELERİNİN AZALTILMASINA OLANAK SAĞLIYOR"

Kolay ve sezgisel bir kullanım deneyimi sunan ürünlerle ilgili bilgiler paylaşan Aydın, yeni ürün serilerinin CNC’ye ilişkin genel tüm kanıları tamamen değiştirdiğini, eksiksiz ve A'dan Z'ye bir düzenlemeyle yeniden hayata geçirildiğini söyledi.

TALAŞLI İMALAT HATLARINA DEV MAKİNA YATIRIMI YAPTI TALAŞLI İMALAT HATLARINA DEV MAKİNA YATIRIMI YAPTI

"Simple View" fonksiyonuyla normal görünüm ekranından sade görünüm ekranına geçiş yaparak tecrübesi bulunmayan kullanıcıların adaptasyon hızını artırdığını, "Kullanıcı Yetkinliği Seviyesi Belirleme" özelliğiyle de operatörlere üretimdeki rollerine göre ayrı ayrı erişim izni tanımladığını bildiren Aydın, bu sayede yetkisiz personelin müdahalesinin önüne geçilerek hataların mümkün mertebe ortadan kaldırıldığını dile getirdi.

Yeni nesil serinin çok milli (multi-spindle) senkronizasyon kontrolüyle 32 eksen, 8 mil ve 8 parçaya kadar olan sistemlerle çalışabildiğini aktaran Aydın, "Standartları değiştiren bu seri, hassas çalışmalar sırasında bile her eksenin hızlanmasını ve yavaşlamasını kontrol altında tutarak optimize edilebiliyor. Aynı sürede daha yüksek kesinlik elde edilmesine veya kesinlikten ödün verilmeden çevrim sürelerinin azaltılmasını sağlıyor." şeklinde konuştu.

"MALZEMEDEN ENERJİYE BİRÇOK MALİYET KALEMİNİ DÜŞÜRÜYOR"

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Mekatronik CNC Departman Müdürü Aydın, firma olarak "yenilikçi kontrol teknolojisi, yüksek kalite, kullanılabilirlik ve en üstün ağ haberleşmesi" üzerine kurulu CNC teknolojisi ile dünya çapında tercih edildiklerini vurgulayarak, yeni nesil CNC kontrol ünitelerinin geleceğin fabrikaları için geliştirildiğini ifade etti.

M800 CNC kontrol ünitelerinin çok eksenli ve çok parçalı sistem kontrolüne ve yüksek hızlı ve yüksek hassasiyetli makina operasyonlarına son derece uygun olduğunu kaydeden Aydın, CNC uygulamaları için özel CPU içeren M80'nin ise daha az eksen ve milin kullanıldığı daha basit makina sistemlerinde yüksek verimlilik ve kullanım kolaylığı açısından ideal bir çözüm sunduğunu bildirdi.

Bütün kontrolün M80 ve M800’de olduğu için insan faktörlü hataların en aza indirgendiğine dikkat çeken Hakan Aydın, "Parça imalatına geçişi hızlandıran teknolojilerimiz; malzeme, enerji, güç tüketimi başta olmak üzere birçok maliyet kalemini düşürüyor." diyerek sözlerini tamamladı.