Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası MESS’in, Türkiye ve Türk sanayisinin ihtiyacı olan teknik iş gücünü yetiştirmek, mesleki eğitimin niteliğini ve genç istihdamını artırmak hedefiyle başlattığı "MESS Yarınım” eğitim projesi büyümesini sürdürüyor.

HEDEFİ 1,5 MİLYON ÖĞRENCİYE ULAŞMAK

Kurumun üretim ve sanayiyi temsil eden üyelerin çocuklarına yönelik 5 yıldır devam eden ve büyüyen MESS Yarınım programı, bugüne kadar 25 bin öğrenciye ulaştı.

Kurumun üyesi olan 250 şirketin çalışanlarının meslek liselerinde okuyan çocuklarına burs desteği sağlanıyor, burs kapsamında öğrenci başına toplamda yıllık 3 bin 200 TL'lik destek veriliyor.

Her geçen yıl desteklerini artıran kurum, 2018-2019 eğitim döneminde 4 bin 800 öğrenciye imkan sunarken, 2020-2021 döneminde söz konusu rakamı 6 bin 100 öğrenciye çıkardı.

Uzun vadeli bir planlama yapan kurum, 2023'e kadar burs ve kodlama eğitimleriyle 1,5 milyon öğrenciyi hedefliyor.

"NİTELİKLİ GENÇLERİ BUGÜNDEN YETİŞTİRİYORUZ"

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, dijitalleşmenin büyük bir hızla devam ettiği dünyada yeni becerilere sahip teknik iş gücü ihtiyacının önemine dikkat çekti.

Eğitimler esnasında sunulan maddi imkanların öğrencilerin kendilerini geliştirmelerinin yanı sıra özgüven kazanmaları ve potansiyellerini keşfetmeleri yönünden değerli olduğunu kaydeden Akkol,  desteklerinin yanında eğitimler ile Türkiye’nin ve bölgenin gelecekte ihtiyaç duyacağı nitelikli gençleri bugünden yetiştirdiklerini ifade etti.

"BURSLAR, GENÇLERİN KİŞİSEL GELİŞİMLERİNİ DESTEKLİYOR"

Akkol, gençlerin geleceğe yönelik planlarında bursların katkısının önemli olduğunu belirterek, “Eğitim dönemi gençlerin sadece kendi geleceklerini değil aslında ülkemizin ve toplumumuzun da geleceğini şekillendirdiği çok önemli bir dönem. Eğitimleri sırasında öğrencilere sunulan maddi ve kişisel gelişim olanakları potansiyellerini ortaya çıkarmaları ve özgüven kazanmaları açısından oldukça değerli. Aldıkları burslar onlara sadece maddi katkı sağlamakla kalmayıp kişisel gelişimlerini de şekillendirmelerine imkan veriyor." dedi.

Programlarının maddi desteklerini her geçen sene artırdıklarını aktaran Akkol, uzun süredir gençlerin hayatlarına maddi destekle birlikte manevi olarak da dokunduklarını ve onları geleceğe sağlama bir şekilde hazırlamak istediklerini dile getirdi.

"NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ YETİŞTİRİYORUZ"

Kodlama gibi sanayinin ve Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunacak alanlara yatırım gerçekleştirmenin öncelikleri arasında olduğunu söyleyen Akkol, programları ile bugünden geleceği şekillendirecek dijitalleşme odaklı eğitim çalışmalarını da hayata geçirdiklerini belirtti.

Dijitalleşmenin sanayi, ekonomi ve istihdam alanlarında ciddi fırsatlar oluşturacağını düşündüklerini beyan eden Akkol, sözlerine şöyle devam etti:

"Özellikle 2030 yılına gelindiğinde imalat sanayide robotik mühendisler, büyük veri uzmanları, yapay zeka programcıları, IoT uzmanları, çok kanallı yazılımcılar ve siber güvenlik uzmanları ülke ve şirketlerin faaliyetlerinde büyük rol oynayacak. Bu süreci iyi yönetirsek, ülkemizin rekabet gücü de artacak. Çocuklarımız ve gençlerimiz, ülkemizin dijital dönüşümünde kilit rol oynayacak. Bu nedenle kodlama gibi, sanayinin ve ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak alana yatırım yapmak önceliğimiz. Çünkü geleceğe yön verecek olanlar, teknolojiyi takip edenler değil üretenler olacak. Dolayısıyla biz de hareketimizle gençlerimize sadece maddi destek bulunmanın da ötesine geçiyor, onları geleceğin yeni mesleklerini bugünden hazır hale getiriyoruz. Ülkemizde ve hatta bölgemizde ortaya çıkabilecek nitelikli iş gücünü de bugünden kapatmak için adımlar atıyoruz. Bu sorumlulukla, 2 yıla yakın süredir ortaokul ve lisede eğitim gören çocuklarımıza kodlama eğitimleri de veriyoruz. Yıl boyunca yapacağımız etkinliklerle, öğrencilerimizi ve velilerimizi çığır açan teknolojilerin uzman isimleriyle bir araya getirecek buluşmalar yapmaya devam edeceğiz. Program ile hedefimiz üyelerimizle, gençlerimizle el ele vererek daha güçlü bir Türkiye için sağlam temelleri bugünden atmak, geleceği şekillendirecek nitelikli ve dijital teknolojiler alanında donanımlı bir nesil yetiştirmek."