Alman otomotiv üreticisi Daimler bünyesinde bulunan Mercedes-Benz, Avrupa'da elektrikli araçlar için batarya üreten ortak girişim Automotive Cells Company'nin (ACC) hissesini satın alacağını açıkladı.

500 MİLYON AVROLUK YATIRIM YAPACAK

Firmadan yapılan açıklamada, Mercedes-Benz'in, 2020 yılında Fransa'nın Stellantis ve Total Energies şirketleri tarafından kurulan ACC'den yüzde 33 pay alarak Avrupa Batarya İttifakı'nda eşit hissedar olacağı bildirildi.

Markanın 2022 yılında ACC'ye 500 milyon avro seviyesinde yatırım gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, Alman şirketin toplam yatırımının 1 milyar avronun altında olacağı kaydedildi.

NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE

"KARBON NÖTR HEDEFİMİZ İÇİN STRATEJİK BİR ADIM"

Daimler ve Mercedes-Benz CEO'su Ola Kallenius, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ACC'ye yatırımın, şirketin karbon nötr hedefine ulaşmasında stratejik bir dönüm noktası olduğunu belirterek, yeni ortaklığın bataryada arz güvenliği sağlayacağını vurguladı.

Piyasa koşullarının izin vermesi durumunda elektrikli araçlara 2030'da tam geçiş yapmayı planlayan firma, bataryaların birçoğunu dünyadaki en büyük üreticiler arasında bulunan Çinli CATL şirketi, Güney Kore merkezli LG Chem ve SK Innovation'dan temin ediyor.

250 MİLYAR AVROYA ULAŞACAK

Diğer yandan, Avrupa'da batarya piyasasının 2025 yılına kadar 250 milyar avroya ulaşması bekleniyor.

Elektrikli otomobil üretiminde katma değerin önemli bir bölümünü meydana getiren batarya hücresi tedariki, Avrupa sanayisi için kilit öneme sahip. (AA)