Borusan Mannesmann ile bir ilke imza atıldı. Dünyaca ünlü müzisyen ve besteci Mercan Dede, Borusan Mannesmann’ın bu yıl 60’ıncı yılını kutlayan Türkiye’deki fabrikasında üretimin seslerinden beste yaptı. Tesis içerisinde oluşan 100’ü aşkın sesin kullanıldığı bestede için ayrıca bir videoda hazırlandı. Çelik boru üretimindeki müziğin dinleyicilerle buluştuğu çalışmaya ney sesi de eşlik etti.  

“SANAYİDEKİ SESLER, GÜZEL BİR MELODİYE DÖNÜŞTÜ”

Mercan Dede projeyle ilgili şunları söyledi: “Hem insanların gücünü hem de teknolojinin bir arada olduğu çelik boru üretim gibi bir alanına dair müzik yapma fikri bana çok farklı, alışılmışın dışında geldi. Gerçekten de günlük hayatımızda ihtiyacımız olan ürünlerin üretiminde çıkan seslerin bir melodi oluşturacağını hiç düşünmemiştim. Bu projede inanılmaz keyif aldım.”

“İŞİMİZİN FARKLI BİR SANAT YÖNÜ ORTAYA ÇIKTI”

Projeyi değerlendiren Borusan Mannesmann Genel Müdürü Zafer Atabey ise şunları söyledi: “Borusan Mannesmann olarak boru üretiminde, bu sene itibariyle 60’ıncı yılımızı kutluyoruz. Her ne kadar standart gibi görünse de çekil borular gündelik hayatımızda oldukça yaygın bir kullanım ağına sahip. Üstelik üretim sürecinin içerisinde teknoloji, bilgi, tecrübe, uzmanlık var. Borusan Mannesmann markasının arkasında alın teriyle çalışan uzman bir ekip bulunuyor. Ve bu ekip de işini sanata dönüştürüp, aynı titizlikle üretime odaklanıyor. Projemize katkısından ötürü Mercan Dede’ye de çok teşekkür ediyorum, oldukça güzel bir çalışma oldu.” 

Video için tıklayın...