Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Mazda, halihazırda Mazda 6 ve Mazda CX-5 modellerinin üretildiği Hofu Fabrikası'ndaki H2 üretim hattında, elektrikli güç aktarma organlarına da sahip olacak geniş ürün gamını üretebilecek kapasiteye ulaşmak için değişikliklere gittiğini duyurdu.

Yeni modellere ve değişen isteklere hızlı bir biçimde cevap verebilen bu gelişmiş, esnek üretim modellemesi, firmanın Monotsukuri adını vermiş olduğu yenilikçi inovasyon yaklaşımının güncel bir örneği olarak dikkat çekiyor.

ÜRETİM HATTI İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA ŞEKİLLENİYOR

Markanın çok yönlü çözüm stratejisinin önemli bir ayağı olan geliştirmeler neticesinde, üretim hattı değişen ihtiyaçlara göre şekillendirilebiliyor. Bu sayede aynı hat üstünde büyük ya da küçük platformlu, içten yanmalı ya da elektrikli motorlu, enlemesine veya uzunlamasına motor yerleşimine sahip otomobiller üretilebilecek.

İleriye dönük karma üretim felsefesi, aynı zamanda 2022 senesinde tanıtılacak olan SUV modellerine de hayat verecek.

YATIRIM MALİYETLERİNİ YÜZDE 10 DÜŞÜRDÜ

Yeniden düzenlenen üretim hattının kalbini, çapraz dolly bandı modellemesi oluşturuyor. Yeni yapıda sabit konveyör bantları ve askılarına yer verilmiyor ve hat fiziksel olarak özgür kılınıyor. Sabit bantlar ve askıların yerine zeminle aynı hizada bulunan paletlere yer verilmekte ve bu paletler "dolly silindirler" vasıtası ile hareket ediyor. Sabit üretim hattına göre çok daha hızlı şekillendirilebilen bu üretim hattına gelecekte daha fazla bölüm ilave edilerek kapasite genişletilebiliyor.

Konuya ilişkin konuşan Mazda Motor Corporation Kıdemli Genel Müdürü Takeshi Mukai, kolay hareket eden paletli yapı ile çalışanların daha serbest bir alana kavuştuğunu dile getirdi. Mukai, fabrikalarının yarıdan fazlasının yeni strateji doğrultusunda kurgulandığını sözlerine ekledi.

Yatırım maliyetlerini yüzde 10 düşüren bu strateji, alışılmış montaj hattını geliştirme sürecinin 5'te 1'i kadar zaman alıyor.

NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE