Endüstri Radyo basın sponsorluğunda düzenlenen MAKFED “Makina Zirvesi 2022”, öğleden sonraki panellerle devam ediyor. 

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

“Yeşil Makineler Yeşil Dünya” temasıyla düzenlenen zirvenin öğleden sonraki ilk paneli olan “Sürdürülebilirliğin Finansmanı” başlıklı panelinin anahtar konuşmacısı olarak Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Torun bir konuşma gerçekleştirdi.

Torun konuşmasında, makina sektörünün önemli finans kaynaklarından biri olan leasing ile ilgili bilgiler verdi. Günümüzün en önemli gündem maddelerinden biri olan sürdürülebilirlik konusunu ele alan Torun, bu kapsamda kurumsal dünyada dikkat çekici çalışmalar yapıldığını ifade etti. Bilhassa pandemiyle birlikte sürdürülebilirlik konusunda farkındalığın daha çok arttığını, toplum tarafından daha konuşulur hale geldiğini kaydeden Torun, yenilenebilir enerjiye ve su kaynaklarının korunmasına vurgu yaptı.

İşletmeleri daha iyi, daha verimli, daha az kaynakla yatırımlarını yapmaları konusunda teşvik ettiklerini dile getiren Torun, gelecek yıllarda yenilenebilir enerjinin öneminin daha fazla artacağını düşündüklerini ve kurum olarak işletmeleri desteklemeye ve sürdürülebilirliğe katkı sağlamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Panel başkanlığını MAKFED Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren'in üstlendiği panelde; Ticaret Bakanlığı, Uluslararası Anlaşmalar ve AB Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Bahar Güçlü, Yalova Makine İhtisas OSB Başkanı Direnç Özdemir, UNDP Türkiye Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak, Asko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Seçil Yıldız panelist olarak yer alıyor.