Makina imalat sektörünün kıtalararası buluşması BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, 24-27 Kasım 2021 tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğinde, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile hazırlanan fuar, katılımcılarla ziyaretçileri fiziksel fuar ortamının yanı sıra ilk defa dijital platform üzerinden bir araya getirecek. 

İMALATIN DÖNÜŞÜMÜ FUARDAN İZLENECEK

19. Uluslararası Metal İşleme Teknolojileri, 12. Uluslararası Sac İşleme Teknolojileri ve 18. Uluslararası Otomasyon Fuarları’nı tek çatı altında buluşturan BUMATECH, sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa’da buluşturmaya hazırlanıyor.

Sac işleme makinalarından takım tezgahlarına, otomasyon sistemlerinden yazılımlara, kompresörlerden hidrolik sistemlere kadar birçok ürün grubunun sergileneceği fuar, sektörün geçirdiği dönüşümü gözler önüne serecek.

DÜNYANIN PEK ÇOK ÜLKESİNDEN İŞ İNSANLARI ZİYARET EDİYOR

Türkiye'den endüstrinin yoğun olduğu şehirlerden, yurt dışından ise Avrupa ülkeleri, Asya, Orta Doğu, Arap yarımadası ve Afrika coğrafyasından 40'tan fazla ülkeden katılımcının beklendiği fuarın heyet çalışmaları, dijital platformlar ve Tüyap yurt dışı ofisleri aracılığıyla etkin olarak yürütülüyor.

Fuarda ayrıca Tüyap Bursa, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile hazırlanan Makine URGE Programı çerçevesinde Almanya, Bulgaristan, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya, Polonya, Romanya, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerden alım heyeti çalışmaları yürütülüyor. 

"FİZİKSEL VE DİJİTALDE VERİMLİ İŞ BİRLİKLERİNE ZEMİN HAZIRLAYACAĞIZ"

Sanayi 4.0 ile dijital açılım süreci başlatan sektörün daha da derinleştirdiğini ifade eden Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yıl sektörün üretim ve inovasyon gücünde ulaşılan son noktayı ortaya koyacağını dile getirdi.

Ersözlü, "Yarattığı katma değer ile Türkiye ekonomisi için büyük öneme sahip olan makine imalat sektöründen 350’ye yakın firma ve firma temsilciliğini 7 salondan oluşan 40 bin m2 fiziksel fuar ortamında hem de tüm fuarlarımızda uyguladığımız Business Connect Platformu üzerinden profesyonel ziyaretçilerle dijital ortamda da bir araya getireceğiz. Firmaların Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla geliştirdikleri en yeni ürünleri bir araya getirirken, sanayinin yoğun olduğu illerden gelecek iş insanlarının katılımcı firmalar ile bağlantı kurmasını sağlayacağız.  Başta sanayi kentimiz Bursa olmak üzere, İstanbul, Ankara, Konya, İzmir, Sakarya, Kocaeli, Eskişehir, Manisa, Afyon, Kütahya, Bilecik, Uşak, Antalya, Samsun, Hatay, Balıkesir ve diğer illerden gelecek firma temsilcileri ile yurt dışından gelen alım heyetleri arasında gerçekleşecek iş görüşmeleri ile sektör ihracatına katma değer sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ziyaretçileri katılımcılar ile arasında verimli iş birlikleri kurulmasını sağlayarak sektörün ticaret hacmini destekleyeceklerini aktaran Ersözlü, söz konusu iş birliği ortamını bu yıl ilk kez Business Connect Programı aracılığıyla dijital ortama taşıyarak büyük avantaj sunacaklarını belirtti.

SAĞLIKLI VE TEMASSIZ BİR FUAR ORTAMI

Katılımcıların yeni pazarlara açılması için fırsatlar sunacak fuar için Tüyap her fuarda uyguladığı pandemi önlemlerini bu fuarda da gene titiz bir şekilde uygulayacak.

Yeni nesil fuarcılık anlayışıyla ziyaretçilerine sağlıklı ve temassız bir fuar ortamı oluşturulacak, katılımcılar HES kodunun olduğu online davetiye ile de girişte bekletilmeden fuar alanına alınacak. 

 
 

SOYSERİN GRUP'UN 2024 HEDEFİ YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIŞI SOYSERİN GRUP'UN 2024 HEDEFİ YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIŞI