Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği (MAKİM) tarafından yürütülen, katılımcı sayısı ve organizasyonel olarak Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı organizasyonlarından biri olan "Uluslararası Beyaz Eşya Zirvesi ve İkili İş Görüşmeleri" programı başladı.

"Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları İhracata Yön Veriyor" isimli UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesine Yönelik Destek) projesi kapsamında düzenlenen B2B görüşmeleri programı çevrimiçi olarak gerçekleştiriliyor.

7 FARKLI ÜLKEDEN, 15 ÜRETİCİ KATILACAK

MAKİM üyelerinden 18 firmanın katılım gösterdiği ikili iş görüşmesi organizasyonuna, Bulgaristan, Cezayir, İran, Mısır, Pakistan, Polonya ve Slovenya olmak üzere 7 farklı ülkeden toplam cirosu 15 milyar avronun üzerinde olan ve dünyada sektörel açıdan söz sahibi konumunda bulunan 15 beyaz eşya üreticisi katılacak.  

Dernek üyelerinin ihracat kapasitelerini genişletmeyi ve ihracat yapmayan firmaların ihracat yapmalarını sağlamayı amaçlayan organizasyon kapsamında, 100’den fazla toplantı gerçekleştirilecek.

TİCARET BAKANLIĞI YÜZDE 75'LİK DESTEK SAĞLAYACAK

Organizasyon, derneğin 41 üye firmasının katılımıyla yazılan ve Manisa’nın üçüncü, MAKİM ‘in ise ikinci Başarılı UR-GE projesi olan "Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları İhracata Yön Veriyor" isimli proje çerçevesinde, T.C Ticaret Bakanlığı tarafından yüzde 75 oranında desteklenecek.

"MANİSA'YI TÜRKİYE'NİN ÜSSÜ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"

Program ile ilgili düşüncelerini paylaşan MAKİM Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Arslan, Türkiye'de ve dünyada örneği az bulunan organizasyonu başlattıkları için mutluluk duyduğunu belirtti.

Büyük bir bölümünün birbirine benzer işler yaptığı ve rakibi konumunda olduğu üyeleriyle birlikte kuruldukları günden bugüne çok yol kat ettiklerini kaydeden Arslan, "Hedefimizi, Manisa’da yer alan iş potansiyelini birbirimizle didişerek paylaşmak yerine, bu pastayı yurt dışındaki üretici firmalar ile iş birliği yoluna giderek büyütmek olarak koyduk. Gelmiş olduğumuz nokta itibariyle de oldukça yol katetmiş gözüküyoruz." dedi.

Programın T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yüzde 75 oranında desteklendiğini vurgulayan Arslan, dernek olarak hedeflerini de şu sözlerle açıkladı:

"Özellikle dünyada pandemiden dolayı birçok fuar ve organizasyonun durduğunu düşündüğümüzde, bu bizler için çok büyük bir imkan ve biz de bu imkanı iyi yönde kullanan bir derneğiz. Önceki UR-GE projemizde 1 milyon avronun üzerinde ihracatı Manisa’ya getirmiş ve daha önce ihracat tecrübesi olmayan çok sayıda dernek üyemizi ihracata başlatmıştık. Bu ikinci projemizde inşallah çok daha fazlasını yapmayı hedefliyoruz. Dernek olarak çok çalışıp Manisa’yı, özellikle kalıpçılık sektöründe Türkiye’nin bir üssü haline getirmek istiyoruz ve umarım bunu hep birlikte başarabiliriz."