Türkiye Makina Federasyonu MAKFED, sektör profesyonellerinin yanı sıra iş dünyasının önde gelen isimlerini, 16 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek “Makina Zirvesi”nde, İstanbul’da bir araya getirmeye hazırlanıyor.

NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE

MAKİNA SANAYİ, İKİZ DÖNÜŞÜM ROTASINI BELİRLİYOR

Makina imalatçısı 3 bine yakın firmayı temsil eden 27 derneği çatısı altında bir araya getiren MAKFED’in ev sahipliği yapacağı zirveye; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra ilgili bakan yardımcıları, Türk sanayinin duayenleri, kamu kurum ve kuruluşları, MAKFED ve üye derneklerin yönetim kurulları ile makina imalat sanayi firmalarının üst düzey yöneticileri katılacak.

“TÜRKİYE’Yİ MAKİNA BÜYÜTECEK”

MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran, Türkiye ekonomisinin güçlü bir ivmeyle kalkınması için önemli bir adım attıklarına dikkati çekti ve zirve ile ilgili olarak “Yüksek teknoloji ile fark yaratan, uluslararası rekabette güçlü, ekonomiye yön veren bir sektör olmakta kararlıyız. Türkiye’yi makina büyütecek” ifadelerini kullandı.

“MAKİNA EKSENLİ BİR DÖNÜŞÜM SÜRECİNDEN GEÇMEK ŞART”

Makina imalatının Türkiye’nin üç büyük sektöründen biri haline gelmesinde pek az ülkede görülebilecek kadar kapsayıcı ve güçlü bir sektörel örgütlenmeye sahip oluşunun büyük katkısı bulunduğunu vurgulayan Dalgakıran, “İçinde makinanın yer almadığı hiçbir strateji yazılamayacağı için görev ve sorumluluğumuz son derece büyüktür. Sanayinin küresel dönüşümü sürecindeki fırsatları değerlendirebilmenin ve küresel ekonomiden ülkemizin aldığı payı artırabilmenin tek yolu ise, ileri ülkelerde olduğu gibi makina eksenli bir dönüşüm sürecinden geçmektir.” dedi.

AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI LANDRUT KONUŞMA YAPACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran ve TİM Başkan Vekili Mustafa Gültepe’nin açılış konuşmalarıyla başlayacak zirvede, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut AB iklim değişikliği ve ikiz dönüşüm politikaları üzerine bir konuşma yapacak.

AÇILIŞ: SIFIR KARBON HEDEFİNDE YEŞİL DÖNÜŞÜM POLİTİKALARI

Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz’un panel başkanlığını üstleneceği “Sıfır Karbon Hedefinde Yeşil Dönüşüm Politikaları” başlıklı ilk paneline; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Prof. Dr. Güven Sak ve Makine İhracatçılar Birliği (MAİB) Başkanı Kutlu Karavelioğlu katılacak. Panel kapsamında, kamu politika ve programları değerlendirilecek.

İKİNCİ PANEL: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN FİNANSMANI

Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar’ın anahtar konuşmacı olarak yer alacağı “Sürdürülebilirliğin Finansmanı” başlıklı ikinci panelin moderatörlüğünü, MAKFED Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren gerçekleştirecek. Panelde; Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve AB Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Bahar Güçlü, Yalova Makine İhtisas OSB Başkanı Direnç Özdemir, UNDP Türkiye Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Seçil Yıldız konuşmacı olarak yer alacak. Panelde, ikiz dönüşüm süreçlerindeki ulusal ve uluslararası finansal destek araçları ele alınacak.

ÜÇÜNCÜ PANEL: DİJİTAL VE YEŞİL DÖNÜŞÜMDE MAKİNELER

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın anahtar konuşmacı olacağı “Dijital ve Yeşil Dönüşümde Makineler” başlıklı kapanış panelinin panel başkanlığını ise Dalgakıran Grubu İcra Kurulu Başkanı Steven Young üstlenecek. Panele; Makina Sanayi Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı ve Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erhan Budak, Akışkan Gücü Derneği Başkanı Osman Türüdü, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği ENOSAD Başkanı Hasan Basri Kayakıran ve Deutsche Messe Technology Academy Başkanı Thomas Rilke panelist olarak katılım sağlayacak. Söz konusu panelde, teknolojik dönüşümde makinaların kritik rolü değerlendirilecek.

İstanbul Fairmont Quasar Hotel’de gerçekleştirilecek “Makina Zirvesi 2022”, MAKFED Başkanı Dalgakıran’ın konuşmasıyla sona erecek. Ayrıca zirve kapsamında, gün boyunca Endüstri Radyo programcıları da canlı yayınlarla sektör temsilcisi konuklarını ağırlayarak, zirvenin nabzını tutacak.