Lincoln Electric Türkiye, profesyonel kaynağın geleceğinde bir sonraki adım olan üstün kaliteli kaynak ve yüksek verimli süreçler sunan, üçüncü nesil multi-proses kaynak makinaları SPEEDTEC® 400SP ve 500SP’yi pazara sunuyor.

ÜRETİMİ İZLEME SEÇENEĞİ SUNUYOR

Enerji tasarrufu sağlayan en yeni inverter teknolojisi ve özel sağlam yapı ile tasarlanan yeni SPEEDTEC® serisi kaynak makinalarıyla en zorlu çevre koşullarında bile kaynak gerçekleştirilebiliyor.

Kaynak işlemlerinde üst düzey verimliklik sağlayan makinalar daha düşük ısı girdisiyle daha hızlı kaynak için Speed Short Arc ™, daha derin nüfuziyet için High Penetration Speed ™, gürültüyü azaltan ve paslanmaz çelik için daha iyi kaynak havuzu sunan Soft Silence Pulse ™, çok kaliteli dalgalı kaynak dikişi görünümü MECHAPULSE ™ ve üretimi izleme seçeneği sunan checkpoint özellikleriyle donatılıyor. 

HER TÜRLÜ ENDÜSTRİYEL ORTAM İÇİN İDEAL

Makinaların; yüksek çalışma çevrimine sahip multi-proses güç üniteleri, titreşime, neme, toza  ve sarsıntıya karşı direnç sağlayan çift taraflı ve tamamen gömülü PCB, her türlü endüstriyel ortama uygun metalden yapılmış ve True Heavy Duty tarafından onaylanmış çok sağlam ve dayanıklı yapısı profesyonellere sağlam güvenirlik sunuyor.

Her türlü gereksinime uygun bir konfigürasyon oluşturmak adına modüler konsepti, yenilikçi ve kullanımı kolay kullanıcı arayüzleri ile makinaların ergonomik özellikleri arasında bulunuyor.

TEL BESLEME HIZIYLA KÜRESEL ARK DAMLA DAVRANIŞINI DEĞİŞTİRİYOR

Profesyonel kaynağın bir sonraki seviyesine geçiş yapmayı amaçlayan kaynak ustaları için geliştirilen makinalardaki Speed Short Arc™ (SSA™) özelliği, normalde sadece pulse modunda erişilebilen tel besleme hızı ile küresel ark damla davranışını değiştirmeye izin veren yarı kontrollü bir kısa devre kaynak modu olarak öne çıkıyor.

Söz konusu modda kullanılan akım değerleri, geleneksel "kısa ark" işleminde kullanılan değerlerden farklı.

Ayrıca yumuşak ve sessiz ark oluşturan yapısı ile özel dalga formuna sahip bir pulse transferi olan Soft Silence Pulse™ modu ise, paslanmaz çelik uygulamaları için mümkün olan en iyi kaynak havuzu ile bu uygulamalarda öne çıkıyor. Normal ark sesi ve pulse sesi kaynakçıyı rahatsız edebilirken, bu mod daha az ses yayarak kaynakçıya rahat bir çalışma ortamı sağlıyor.

YÜKSEK KALİTELİ KAYNAKLAR ÜRETİLMESİNİ SAĞLIYOR

Ek olarak, bu transferin sağladığı stabilite, MechaPulse™ kaynak modu ile ilişkilendirildiğinde, tüm pozisyonlarında ve özellikle dikey yukarı yönde salınım hareketi yapmadan kaynak yapılmasına izin veriyor.

Özel bir spray modu olan HPS (Yüksek Nüfuziyet Hızı) odaklanmış bir ark ile daha yüksek nüfuziyet imkanı verirken, daha düşük voltaj ve enerji harcarken kaynak parametrelerinin çok doğru ve dinamik düzenlenmesini de sağlıyor.

MechaPulse™ fonksiyonu, LF56D tel sürme ünitesi ile geliyor ve tüm sinerjik modlar için dalgalı kaynak dikişi görünümüne sahip çok yüksek kaliteli kaynaklar üretilmesini mümkün hale getiriyor.

Söz konusu etki, iki farklı ark modu ve iki farklı tel besleme hızının birleştirilmesiyle elde ediliyor.