Lila Group CEO'su Alp Öğücü, 80 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade ederek 2021 yılındaki hedeflerinin 80 milyon dolar seviyelerinde olduğunu söyledi.

"PANDEMİDE TÜKETİMİ ARTIŞ GÖSTERDİ"

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde temizlik kağıtları üretimi yapan Lila Group, ürettiklerini 80 ülkeye ihraç ediyor. 

Kovid-19 sürecinde  fabrikalarında maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyarak üretimlerine devam ettiklerini kaydeden firmanın CEO'su Öğücü, ürünlerini Türkiye'nin 81 şehrinde tüketiciyle buluşturduklarını, bunun yanı sıra dünyada da önemli bir pazara sahip olduklarını dile getirdi.

Dünya genelinde yılda 45 milyon ton temizlik kağıdı tüketimi olduğunu ve bu rakamın salgın sürecinde artış gösterdiğine işaret eden Öğücü, "Biz de 80 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ürünlerimiz genelde refah seviyesi, geliri ve kişi başına geliri daha yüksek ülkelerde tüketiliyor. İhracat pazarımız özellikle ABD, İngiltere, Kanada, İsrail ve Avrupa Birliği'nin çeşitli ülkelerinden oluşuyor. Bu yıl hedefimiz, 80 milyon dolar seviyeleri." şeklinde konuştu.

"AVRUPA'DAN ORTA ASYA'YA UZANMAYI HEDEFLİYORUZ"

Öğücü, Türkiye'ye komşu ülkelere de ihracat gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Çok uzak coğrafyalara, Avusturalya'ya, ada ülkelerine kadar satış yapıyoruz. Yeni yatırımlarımızla beraber günde 200 araçlık, yılda 40 bin konteynerlik bir tedarik zincirinin çalıştığı duruma gelmeyi hedefliyoruz. Avrupa'dan Orta Asya'ya uzanan tesislerden biri olacağız." ifadelerini kullandı.

"İLK 100'E GİRMEK İÇİN YATIRIMLARIMIZ VAR"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından her yıl açıklanan listede ilk 200 ihracatçı arasında yer aldıklarına dikkat çeken Öğücü, ilk 100 firma arasına girmek için yatırımlarının bulunduğunu aktardı.

Öğücü ayrıca, sosyal sorumluluk projelerine ve salgın sürecinde başlatılan yardım kampanyalarına da destek verdiklerini söyleyerek konuşmasını tamamladı. (AA)