Kompresör üretimindeki başarısı ile adından söz ettiren Lupamat kompresör, geniş ürün yelpazesi ve farklı ihtiyaçlara özel sunduğu çözümleriyle müşterilerine artı bir avantaj sağlıyor. Markanın çalışmalarını ve sunduğu çözümleri, firmanın Yurt İçi Ve Yurt Dışı Pazarlama Müdürü Tolga Kaynar ile konuştuk.

Lupamat makina, hangi sektör ve alanlarda müşterilerine çözüm sağlıyor?

Lupamat olarak sahip olduğumuz geniş ürün yelpazesi ile otomotiv, tekstil, demir çelik, gıda/içecek, ilaç sanayi, sağlık ve raylı sistemler gibi birçok farklı sektöre hizmet veriyoruz.

Ürün gamımızda;
•    Pistonlu kompresör üretimi
•    Vidalı kompresör üretimi 
•    Yağsız pistonlu ve scroll kompresör üretimi  
•    Magnet motorlu vidalı kompresör üretimi
•    Yüksek basınç ihtiyacı olan işletmeler için (40 bar) Booster kompresör üretimi
•     Düşük basınç (3-4 bar aralığında) ve yüksek debi ihtiyacı olan işletmeler için vidalı kompresör üretimi 
•    Yol yardım araçları için tasarlanan benzin motorlu kompresör üretimi
•     Türkiye'de bir ilk olan pet sektörüne özel yağsız yüksek basınç (40 bar)kompresör üretimi
•    Basınçlı hava tankları, hava kurutucuları 
•    Azot ve oksijen jeneratörleri ile birlikte opsiyonel olarak sunduğumuz ekipmanlarımız bulunuyor.

2019 yılında kompresör alanında sektöre sunacağınız yeni ürünler nelerdir?

Geçtiğimiz yıl üretimi tamamlanarak testlerden geçen ve uzun süredir sorunsuz olarak çalışan raylı sistem kompresörlerimizin farklı güç ve kapasitelerdeki modellerini sektörün hizmetine sunacağız. Bunun yanı sıra prototip olarak üretilen ve yıl sonuna doğru piyasaya sunacağımız farklı ürün gruplarımız bulunmaktadır.

Kullanıcılar sizin çözüm ve uygulamalarınızı tercih ettiklerinde ne tür avantajlar sağlıyor, rakiplerinize göre hangi özelliklerinizle öne çıkıyorsunuz?

Günümüzde firmalar verimliliklerini ve üretim kapasitelerini artırırken aynı zamanda işletme giderlerini ve risklerini azaltan çözümler arıyor.

50 yılı aşkın süredir köklü bir kompresör kuruluşu olan Lupamat markası, ürettiği bütün ürünlerde enerji verimliliği ve uzun ömürlü kompresör sistemleri ile hizmet veriyor. Dünyadaki lider kompresör üreticilerinden biriyiz ve basınçlı hava teknolojilerinde yön belirleyici bir yapıya sahibiz. Endüstri 4.0 uygulamasını yakından takip ediyor ve ürünlerimizde uyguluyoruz. Günümüzde hız, verimlilik ve sürdürülebilirlik çok önemlidir. Bu üç bileşen Lupamat’ın en önemli özelliğidir. Müşteri memnuniyetlerimiz geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edecektir.

Satış sonrası servis hizmetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Lupamat olarak satış sonrası hizmetlerde müşterilerimize dünya standartlarında servis imkânı sunuyoruz. Servis ekibimiz ile birlikte ilk çalıştırma esnasında, devreye alma, tamir, bakım ve iyileştirmeden koşullu değişime kadar her alanda müşteri ilişkileri ve memnuniyetini ön planda tutan bir hizmeti sunuyoruz. Müşterilerimiz 7/24 her daim fabrikaya ve ilgili departmana ulaşabilmektedir.
Konusunda uzman  mühendis ve teknisyen kadrosuyla müşterilerimize çözümler sunan merkez servis’imizin yanı sıra, 30 farklı şehirde 40’den fazla yetkili servislerimizden oluşan ve tüm Türkiye’ye yayılan servis ağımız sayesinde müşterilerimiz ihtiyaç duydukları en kısa sürede servis hizmetine erişebiliyorlar.

Yetkili servislerimize, yıl içerisinde düzenli olarak hem teknik, hem ürün, hem de kişisel gelişim eğitimleri verilerek en güncel şekilde hizmet vermeleri sağlanmaktadır. Ayrıca yetkili servislerimizin işten kalma sürelerini en aza indirmek için, yıllık bakım anlaşması, parça stoğu, uzatılmış garanti gibi hizmetler de sunuyoruz. Orjinal yedek parça kullanımı konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz.
Yurtdışında ise 25 ülkede yetkili bayii ve servisimiz ile en hızlı servis hizmetini vermeye gayret ediyoruz.

Düzenli olarak yurtdışındaki yetkili servislerimiz için seminerler düzenliyor ve gerek yenilikler gerekse makinalar hakkında detaylı bilgi aktarımında bulunuyoruz.
Biz Lupamat olarak büyük bir aileyiz ve bütün iş ortaklarımızı, çalışan takım arkadaşlarımızı bu ailenin bir parçası olarak görüyor ve müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaları açısından var gücümüzle çalışıyoruz.