YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

Ford, elektrik dönüşümünde stratejik öneme sahip tam elektrikli olan ikinci ticari modeli E-Transit Custom aracının ilk tanıtımını yaptı. Avrupa'nın, en çok satan ticari aracı Ford Transit Custom, dünyadaki tek üretim merkezi konumundaki Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları'nda üretilecek.

2023'ÜN İKİNCİ YARISINDA ÜRETİME BAŞLANACAK

Geçtiğimiz sene Ford Otosan tarafından açıklanan 2 milyar avroluk yatırım çerçevesinde seri üretimine 2023 yılının ikinci yarısında Ford Otosan Kocaeli fabrikalarında üretimine başlanacak E-Transit Custom, Ford Pro ekosistemindeki tüm yazılım ve hizmetlerle desteklenerek üstün bir müşteri deneyimi ve en üst seviyede üretkenlik vadediyor.

Araç, 380 kilometreye kadar menzil hedefi, tam çekiş yetkinliği ve DC hızlı şarj ile birlikte Pro-Power Onboard özellikleriyle sunuluyor. Ford Pro tarafından 2024'e kadar sunulacak tam elektrikli dört ticari aracın birincisi olan  E-Transit Custom ile Avrupa'nın bir tonluk ticari araç segmentinde yeni bir referans noktası olmak ve tüm işletmelerin elektrikli araçlara geçişini kolaylaştırmak hedefleniyor.

SIFIR KARBON TAAHHÜDÜNÜN ÖNEMLİ BİR PARÇASI OLACAK

Ford'un ikonik modeli Transit Custom’ın elektrikli versiyonu, Ford Pro'nun üretkenliği artıran ve değer katan çözümler ekosistemine uyacak şekilde dizayn edildi. Araç, işletmelerin üretkenliğini artırmak ve maliyetlerini azaltmak amacıyla tek bir platform üzerinden Ford Pro yazılımı, şarj, hizmet ve finansman çözümleriyle desteklenecek.

Ford Pro'nun elektrikli araç yelpazesine eklenen en yeni modeli, Ford'un 2035 itibarıyla Avrupa'daki tüm Ford araç satışları için sıfır emisyona ulaşma ve Avrupa'da karbon nötr ayak izi konusundaki iddialı taahhüdünün önemli bir parçasını oluşturacak.

Yeni ticari araç ayrıca, devamlı olarak devrede olan ileri bağlantı teknolojilerinden faydalanarak işletmelerin üretkenliğini de yeni seviyelere ulaştırmaya destek verecek.

"FORD PRO HEDEFLERİMİZDE ÖNEMLİ BİR ADIMI TEMSİL EDİYOR"

Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "E-Transit Custom, Avrupa'daki ticari araç operasyonlarımızın bir dönüm noktası ve Ford Pro hedeflerimizi gerçekleştirme yolculuğumuzda son derece önemli bir adımı temsil ediyor." dedi.

Avrupa'nın en çok satan ticari aracı tam elektrikli bir versiyon kazanırken aynı zamanda Ford Pro'nun tek noktadan üretkenliğini artıran hizmetleriyle desteklendiğini kaydeden Schep, bunun Avrupa'daki firmalara katacağı işletme faydalarının ise anlatmakla bitmeyeceğini ifade etti.

ELEKTRİKLİ CİHAZLAR İÇİN DIŞA AKTARILABİLİR GÜÇ SAĞLAYACAK

Ticari araç kullanıcılarının yorumlarının derinlemesine analizleriyle geliştirilen E-transit Custom, ProPower Onboard teknolojisi ile gerektiğinde aydınlatma ve elektrikli cihazlar için dışa aktarılabilir güç de sağlayacak. Tasarımıyla dikkat çeken E-Transit Custom, yeniden düzenlenen gösterişli ve dengeli dış tasarımı ve tamamı LED farlarıyla 1 tonluk araç segmentinde tasarımıyla yeni bir referans noktası belirleyecek.

Transit ailesine katılacak diğer araçlar ise; Transit Custom ve Transit Courier ile Tourneo Custom ve Tourneo Courier modellerinin elektrikli versiyonları olacak. (AA)