BUMATECH, TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle kapılarını açtı.

Metal İşleme Teknolojileri, Sac İşleme Teknolojileri ve Otomasyon Fuarlarını tek çatı toplayan BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, toplamda 7 salonda 40 bin metrekare kapalı alanda gerçekleştiriliyor.

Fuar kapsamında, insanlarla çalışan robot kollar, üç boyutlu yazıcı ve tarayıcılar, fiber lazer optik kesim makinası, CNC tezgahlar gibi sektörün pek çok ürünü aynı çatı altında ziyaretçilere sunuluyor.

“1 MİLYAR TL’LİK TİCARET HACMİ HEDEFLİYORUZ”

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Bursa’da Makine Endüstrisi Zirvesi adıyla 17 yıldır düzenlediğimiz organizasyonun ismini makina donanımlarının fazlalığı nedeniyle BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları olarak değiştirdik. Katılımcı firmaların yüzde 80’i imalatçı firmalardan oluşuyor. Toplam 21 ülkeden 372 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla üç fuarı tek çatı altında birleştiren organizasyon ile birlikte 65 ülkeden 40 bini aşkın ziyaretçi ve 1 milyar TL’lik ticaret hacmi hedefliyoruz.” dedi. 

Fuarlar ile birlikte yurt dışından 470 kişilik bir alım heyetini Türkiye’ye getirdiklerini vurgulayan Ersözlü, yaklaşık 270 online kayıt yaptıran misafir ile yaklaşık 700 kişinin firmalarla ikili iş görüşmeleri yapacağını ve hafta sonunda Anadolu’nun farklı şehirlerinden kaldıracakları otobüsler ile sektörün nabzının Bursa’da atacağını söyledi.

MAKİNANIN KITALARARASI BULUŞMASI 

Fuar, TÜYAP’ın yurt dışı ofislerinin çalışmaları ile Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’nun pek çok farklı ülkeden gelen iş insanlarını ağırlayacak. 

Yurt içinden 40’ın üzerinde sanayi şehrinden gelecek heyetlerin de katılımıyla oluşacak platformun, iş bağlantılarının yanında katılımcı firmaların yeni pazarlara açılması için büyük fırsatlar sunması ve istihdama avantajlar sağlaması bekleniyor.

Fuar, 1 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek.