Merkezi Almanya olan Arntz Optibelt Grubu’nun yüzde 100 hissedarı olarak 2015 yılında İstanbul Tuzla’da 2 bin 400 metrekarelik binada faaliyete geçen Optibelt Türkiye’nin şu anki iş gündeleri ve gelecek hedefleri hakkında Optibelt Türkiye Genel Müdürü Murat Güracar açıklama yaptı. 

Hem endüstriyel hem de otomotiv alanında hizmet veren Optibelt Türkiye, kaplin, kasnak ve güç aktarma kayışlarında da çalışmalarıyla adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz dönemde Desch firmasının bünyelerine katılmalarıyla ve marka adını Tecnamic olarak değiştirmeleriyle birlikte kaplini de satış portföylerine ekleyen Optibelt Türkiye’nin Genel Müdürü Murat Güracar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Desch firmasının Optibelt Grubu bünyesine katılması ve marka adının da Tecnamic olarak değişmesiyle birlikte, kaplinleri de satış protföyümüze dahil etmiştik. Bu konuda daha aktif rol alacak şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca kasnaklar konusunda çok daha güçlü bir stok çeşidi ile pazarda yer almak istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı da bu yıl içinde tamamlayıp, 2020 yılında pazarda daha etkin ve daha güçlü olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Şu anki iş gündemlerinden de bahseden Güracar “Poliüretan kayışlar konusunda yaptığımız çalışmalar neticesinde, bu ürünleri de ürün gamımıza dahil etmeye karar verdik. En geç 1 ay içinde açık uçlu poliüretan kayışlarımızın satışına başlayacağız.” ifadelerini kullandı.