Söz konusu üreticinin, tüm üretim hattının da durabildiği, günlük olarak 15-30 dakikalık duraksamalar yaşadığı öğrenildi. Kesintilerin sebebinin bağlantı elemanları kaynaklı olduğu tespit edilirken, hava tabancasıyla montajı yapılan bazı bileşenlerin birden fazla soruna yol açtığı ortaya çıktı. İlk olarak bağlantı elemanları montaj sırasında makinanın metal levhasına sıkıştığı, ayrıca bağlantı elemanlarının kaplamalarının soyulduğu ve daha ciddi durumlarda, uygulanan tork hava tabancasını operatörün elinden fırlatarak sağlık ve güvenlik sorunlarına da sebep olduğu belirtildi.

Üreticinin tıbbi ekipman üreten OEM imalatçılarına küresel çapta bağlantı elemanı çözümleri üretme ve geliştirmede kanıtlanmış bir başarı geçmişine sahip olan Optimas’la iletişime geçtiği öğrenildi. Global imkanlarını yerel irtibat noktalarıyla harmanlayan oldukça etkili bir lojistik ağı ile desteklenen geniş bir parça portföyü yöneten ve genellikle projelerin ilk tasarım aşamasında danışılan Optimas, bu parçanın getirdiği zorlukların üstesinden gelebilmesiyle doğru bir seçim olarak görüldü.

YENİ PARÇA ÜRETİM HATTINA SUNULDU

Optimas bağlantı elemanı uzmanları, bağlantı elemanının hangi açıdan soruna sebep olduğunu araştırarak, kök sebebi ortaya çıkardı. Parçanın dişinin bir bölümü, genellikle 'yama' olarak adlandırılan naylon bir kaplama içeriğine sahip. Bu yama, artırılmış bir sağlamlık sunarak bağlantı elemanının uzun hizmet ömrü boyunca yuvasından çıkmasına engel oluyor. Bununla birlikte, Optimas mühendisleri kaplamanın çok kalın olduğunu, bunun da parçanın montajı sırasında sıkışma sorunlarına neden olduğunun farkına vardılar. Ana nedeni belirlendikten sonra, tedarikçinin mühendislik ekibi ile birlikte çalışan Optimas mühendisleri, naylon kaplamanın yüzde 50 oranında azaltıldığı bir parçayı tasarladılar. Yeni parça üretim hattına sunuldu ve üretim süreci boyunca gözlemlendi.

ÜRETKENLİK YÜZDE 27 ORANINDA ARTTI

Elde edilen verilerde, sıkışma, soyulma ve ilişkili yaralanmalar tamamen ortadan kaldırıldığı, operatörlerin karşılaşabileceği potansiyel risklerin en aza indiği ve üretim verimliliğini büyük ölçüde arttığı görüldü. Sadece bu parçanın devreye girmesiyle imalatçı, üretkenliğini yüzde 27 oranında artırmış oldu. Başarılı olan parça, endüstri standardı olarak kabul edildi. 'Hafif yama' olarak bilinen yeni uygulama, mühendislik performansının yanı sıra kolay montaj avantajjına da sahip.