Toplam 5 milyar avroluk yatırım planlayan Maserati, elektrikli araçlar, otonom sürüş teknolojileri ve üretim hatlarındaki yenilikler için düğmeye bastı.

Markanın Modena fabrikasında 800 milyon avroluk yatırım ile yeni üretim hattının 2020’nin ilk çeyreğinde devreye alınacağı ve elektrikli Maserati serisinin üretiminin 2021’de başlayacağı bildirildi. 

YENİLİKÇİ VE ELEKTRİKLİ MODELLER 

Maserati’nin geleceğe yönelik planları doğrultusunda Ghibli, 2020 yılında ilk elektrikli hibrit güç ve aktarma organına sahip otomobil olarak Modena fabrikasında üretilecek. 

Fiat Chrysler Auotomobiles’in 800 milyon avro yatırım yaptığı ve Torino’daki tesisinde üretilecek GranTurismo ve GranCabrio modelleri, yeni elektrikli versiyonlarıyla kullanıcısına ulaşacak.

Markanın en yeni elektrikli otomobili Maserati Utility Vehicle ise, Cassino’da üretilerek elektrikli araç pazarında önemli bir rol üstlenecek. 

DEĞİŞİMİN KALBİ: OTONOM SÜRÜŞ TEKNOLOJİLERİ 

Marka elektrikli araçlar ile birlikte, mevcut ürün yelpazesindeki modellerini de otonom sürüş özellikleriyle güncellemek adına çalışıyor. 

Otonom süreç, gelişmiş otoyol asistanına sahip Maserati’de Seviye 2 ile başlıyor ve aracın şerit giriş çıkışlarına imkan veren ve sürücünün kontrolden çıktığı durumlarda aracın yol kenarında güvenli bir şekilde durmasını sağlayan Seviye 3’e kadar uzanıyor.