İSTANBUL (AA) – Türkiyede’ki fabrikasında Isuzu Novociti Life üreten Anadolu Isuzu, bu kapsamda yurt dışı tanıtımlarında 2018 Avrupa Demo Turu’nu  başarıyla tamamladı.  Anadolu Isuzu’dan yapılan açıklamada, Türkiye’de ki fabrikasında üretilen ve Ar-Ge mühendisleri tarafından geliştirilen Isuzu Novociti Life global marka olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.
Yollara çıkmadan ülkemizde iki farklı ödül alan Isuzu Novociti Life, geçtiğimiz yılın üretimlerinin tamamının satışını gerçekleştirerek büyük bir başarı göstermişti. Aynı zamanda yurt dışında da ilgi odağı olan ve midibüste ihracat şampiyonu olan Isuzu markası, bu anlamda Novociti Life aracı için  yurt dışı pazarlarda daha yoğun tanıtım amacı ile Avrupa Demo Turu düzenledi. 

NOVOCİTİ LİFE AVRUPA  TESTİ

2018 yılının 6 Eylül tarihinde başlayan, Avrupa Demo Tur ile Yeni Novociti Life midibüsler, gidilen ülkelerin belediyelerine ve toplu taşıma şirketlerine test ettirildi. Böylelikle üstün teknolojilerini, performansını, yol tutuşlarını, güvenliğini ve konforunu yakından deneyimleme fırsatı sunabildi.
Demo Tur 2018 kapsamında Novociti Life araçlarının tanıtımına ilk olarak Romanya ile başlayan Anadolu Isuzu, daha sonra Bulgaristan üzerinden devam ederek sırasıyla Danimarka, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya, Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Hırvatistan, Slovenya, Yunanistan, Arnavutluk, Macaristan, Slovakya, Çekya, İspanya, Almanya, İsviçre, Rusya, Fransa, İtalya ve Gürcistan gibi ülkeleri ziyaret ederek turunu başarıyla tamamladı. 

ORTA BÜYÜKLÜK OTOBÜS KONSEPTİ NASIL DEĞİŞTİ?

Yapılan açıklamada, Isuzu Novociti Life’ın, alçak tabanıyla değişen pazar ihtiyaçlarına yönelik bir çözüm olarak gün yüzüne çıktığı ve büyük, orta büyüklükteki otobüs yerine küçük boyutlarda otobüs konseptiyle dar sokaklı şehirleri de hedefledikleri bildirildi. 
Anadolu Isuzu’nun otobüs ürün grubunda  9,5 m. uzunluğundaki Citibus ve 7,5 metre uzunluğundaki Novociti modeli arasında 8 m. uzunluğuyla yeni bir segment oluşturan Novociti Life ile, midibüs boyutlarında otobüs görünümüyle dikkat çekmekte.FPT marka NEF4 model motoru, 186 beygir güç ve 680 Nm tork üretiyor.

EURO 6C EMİSYON NORMUNU KARŞILAYAN MOTOR

FPT’nin egzoz gazı geri çevirimi EGR sistemine gerek duymadan Euro 6C emisyon normlarını karşılayabilen motor teknolojisi, yüksek enerji verimliliği ile düşük yakıt tüketimi sağlanmasını mümkün kılmakta.  
Toplam olarak, 60 kişilik yolcu kapasitesiyle geniş iç hacimli, gün ışığının araç içerisinde etkin kullanımını sağlayan özel yolcu camı tasarımıyla, tekerlekli sandalyedeki yolcuların dahi yan camları kolaylıkla kullanabilmelerine imkân veriyor.