Yenilikçi ürün ve hizmetleri ile sektördeki konumunu pekiştiren İnci GS Yuasa, Incineering Technologies markası altında yedi farklı üretim makinasının tasarım ve üretim süreçlerine imza attı.

3,5 MİLYON TL'LİK YATIRIMLA HAYATA GEÇİRİLDİ

Teknik ekip tarafından tasarlanarak tüm test süreçlerinin ardından üretime başlayan makina hattının açılışı, İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Kaymakçı, Grup İçi Stratejik İş Geliştirme Genel Müdürü Kojiro Shibata ve Incineering Technologies proje ekibinin katılımı ile gerçekleşti.

Yaklaşık 3,5 milyon TL’lik yatırım ile hayata geçen üretim makinaları, özgün tasarım, yazılım gibi özellikleriyle Türkiye’de akü imalatında bir ilk olma özelliği taşıyor.

"ÜRETİMDEKİ VERİMLİLİĞİMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLADI"

İnci GS Yuasa’nın teknoloji alanındaki deneyiminin ve yenilikçi bakış açısının bir ürünü olan yeni nesil makinelerle şirketin sektördeki öncü konumunu pekiştireceklerini kaydeden firmanın İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, şöyle konuştu:

“Sektörümüzün teknoloji lideri olmak ve en yenilikçi hizmetleri sunmak adına bitmeyen enerjimizle çalışmaktayız. Uzman teknik ekibimizin hayata geçirdiği bu üretim makineleri İnci GS Yuasa için büyük bir gurur kaynağıdır. Tüketicilerimize her araç segmentinde ileri teknolojiye sahip yenilikçi ürünler sunarken, kendi makinelerimizi tasarlayıp üreterek değişik bir aşamaya geçmiş bulunuyoruz. Yeni makinelerimizle oluşturmuş olduğumuz hattımız, üretim potansiyelimizi destekleyecek, büyümemize katkıda bulunacak ve otomasyon seviyemizi artırarak daha verimli üretim, teslim hızı ile teknik bağımsızlık gibi alanlarda faydalar sağlayacak. Yanı sıra GS Yuasa’nın farklı ülkelerdeki firmalarının ihtiyaçlarını karşılama noktasında da iş birliği potansiyeli yaratacağını düşünüyoruz.” 

"5 YILDAKİ YATIRIMLARIN YÜZDE 60'INI TEKNOLOJİYE YAPTIK"

Şirketin Ar-Ge yatırımları konusunda geldiği noktayı değerlendiren Elbirlik, şu ifadeleri kullandı:

“Akülerimizi en yüksek kalite standardıyla geliştirmeyi ve müşteri memnuniyetini işimizin merkezinde tutuyoruz. Bunun için Ar-Ge yatırımlarımıza çok özen gösteriyoruz. Beş senede yapmış olduğumuz toplam yatırımımızın yüzde 60’ını teknoloji alanında gerçekleştirdik. Sürdürülebilir yatırımlar ile teknolojimizi en yüksek seviyeye taşıyarak, süreçlerimizi iyileştirerek sektörümüzde kalitenin referans noktası olmak için çabalıyoruz.” 

"PARÇALARIN YÜZDE 75'İ YERLİ TEDARİKÇİLERİMİZDEN"

Incineering Technologies makinalarının, tasarım sürecinden başlayarak üretim aşamasına kadar tüm aşamalarda pek çok detayın öngörülerek çalışıldığını dile getiren Cihan Elbirlik, makine imalatındaki mekanizma, şase, pano gibi parçaların yüzde 75’inin yerli tedarikçilerden sağlandığının altını çizdi. Elbirlik, Incineering Technologies’in makine üretim yolculuğunda, yerli tedarikçilerin standartları yüksek ürünlerinin yer almasını çok değerli bir sinerji olarak tanımladı.

SEKTÖRE İLKLERİ KAZANDIRDI

Türkiye’de akü teknolojileri üzerine sektördeki ilk AR-GE merkezinin kurucusu ve lokomotif markası İnci Akü ile piyasasında Turquality programına kabul gören ilk firma olan İnci GS Yuasa, ilk’lerine yenilerini ekledi.

İlk kez binek, hafif ticari ve ağır vasıta aküleri dahil geniş bir ürün çeşitliliğini kapsayan standartlarda makine imalatı gerçekleştirdiklerini belirten Elbirlik geliştirilen makinalarla ilgili de bilgiler verdi:

"Proje kapsamında Türkiye'de muadili olmayan özel makine, yazılım ve mekanizma imalatları yapılmıştır. Özgün ve yalın tasarımı, servo motorlu otomatik ayar özelliği, ProfiNET haberleşme sistemi, Wi-fi kontrolü ve IO-Link teknolojisine sahip tüm Incineering Technologies makinelerinde otomasyon çalışması gerçekleştirildi. Makinelerin birbiri ile konuşması sayesinde ürün takibi anlık olarak yapılabiliyor ve istenen tüm veri hızlı bir şekilde toplanabiliyor. Bu da bizlere hızlı olmakta beraber hatasız bir süreç olanağı da sunuyor. Hotmelt ve Lazer Kodlama makinelerimiz, özgün tasarım ve donanımları ile Türkiye’de muadili olmayan makinelerdir. Uzman teknik ekibimiz tarafından Endüstri 4.0 standartlarında geliştirilen ilk Akü Sızdırmazlık makinesi, bütünüyle özgün bir tasarıma sahip olan Kutupbaşı Ölçüm Makinesi gibi inovasyonlarımızın, dijitalleşme dünyasında firmamızı ayrı bir noktaya taşıdığına inanıyorum."

ÇEVRE DOSTU BİR ANLAYIŞLA ÜRETİLDİ

İnci GS Yuasa, gerçekleştirdiği Incineering Technologies makinalarının üretimiyle akü piyasasına yeni bir soluk getirirken hemde doğa dostu bir politika da benimsedi.

Şirketin yeni nesil üretim makinalarında çevresel etki de gözetilerek, yüksek enerji verimliliğine sahip motor seçimi sayesinde standart motorlara göre yüzde 2 daha az enerji tüketimi sağlandı. Böylece 1.716 ton CO2 salınımının önüne geçilmiş oldu. Söz konusu değer yaklaşık olarak 3,5 dönüm ağacın 1 senede tuttuğu karbona eşdeğer geliyor.

MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ

Mevcut tasarruf planı ve bu işleyiş ile tüm makineler için senede 3,991 Kwh daha az enerji tüketimi hedeflenmektedir. Önemli bir Ar-Ge yatırımı, çalışma, strateji ve zaman ile hayata geçirilen projenin ilerleyen süreçlerde çok daha büyük üretimlere imza atması bekleniyor.