1988 yılında kurulan IMSA, derin delik delme makinelerinin ve namlu matkaplarının tasarımına ve imalatına odaklanıyor ve kuzey İtalya'nın Barzago şehrinde faaliyetlerini sürdürüyor. IMSA makinelerinden 500 tanesi şu anda dünya çapında kullanılıyor.

YEDİ IMSA MODELİ PAZARA SUNULDU 

Uygulamalar geniş ve çeşitli olsa da çoğunluk, otomotiv endüstrisi için kalıp aletlerinin namlu matkabıyla delinmesine odaklanıyor. Yalnızca 2014 ve 2019 yıllarında, bu amaçla yedi IMSA modeli pazara sunuldu. Şirket tamamen ısmarlama çözümler tasarlayabiliyor ve üretebiliyor olsa da, bir dizi seçenek sayesinde, her standart baz model, müşterilerin özel gereksinimlerine uygun olarak üretiliyor. Makine performansının en üst düzeye çıkarılmasına yardımcı olmak için IMSA, uzun yıllar boyunca lineer hareket ortağı NSK'nin vidalı millerine ve lineer kılavuzlarına güvendi. Şirket şimdi, bu denenmiş ve test edilmiş formülü, 1000 m derinliğe kadar (alet çapına bağlı olarak) delikler açabilen en yeni derin delik delme makinesi MF1000-3T için tekrar kullanıyor. 80 istasyonlu otomatik alet değiştirme haznesi ve otomatik palet değiştiricisi, gözetimsiz makine ile işlemeyi kolaylaştırırken eğilebilir bir kafayla donatılmış olan makine, frezeleme işlemleri yapma becerisi de sunacak.

GÜRÜLTÜ SEVİYELERİNİ AZALTIYOR 

NSK'nin hem boyut hem tolerans sınıfı açısından DIN 69051'e (ISO 3408) uyumlu olan vidalı mili hız, hassasiyet, yük kapasitesi ve rijitlik açısından IMSA'nın performans taleplerini karşılıyor. Bir MF1000-3T prototipinin gerekliliklerini karşılamak için DIN standardında üretilecek ilk NSK vidalı mili Mayıs 2021'de teslim edilecek. NSK RA65 makaralı lineer kılavuzlar da sipariş kapsamında olacak. 32 ila 63 mm mil çaplarında ve 10 ila 40 mm hatve boyutlarıyla DIN standardında üretilen NSK vidalı miller, 160.000 dn hız faktörü sunuyor. Bu performans düzeyi, milleri çok hassas konumlamanın da gerekli olduğu yüksek hızlı makine işleme uygulamalarında kısıtlama olmadan kullanım için ideal hale getiriyor. Ayrıca vidalı millerin sarsıntısız çalışma özellikleri lineer sistemde mümkün olan en düşük titreşimi sağlarken aynı zamanda gürültü seviyelerini azaltıyor.