Talaşlı imalat sektörü yüksek verimlilik ve kalite devamlılığını sağlayabilmesi için kesici takımlarda teknolojik ürün ihtiyacı hissetmektedir. Üretimde yüksek miktar ve kalite devamlılığının yakalanması için ara sanayi malzemelerinde de ileri teknoloji ürünlere ihtiyaç duyulmaktadır. Tezgahların teknolojik olarak gelişmesi ile ortaya çıkan yüksek kesme hızlı ve hassas kesici takım ihtiyacının karşılanması yönünde Güney Kore’li çözüm ortağımız Korloy’un iki yeni ürünü özellikle dikkat çekmektedir.

TP2P SERİSİ: KORLOY ileri teğetsel uç bağlama sistemine sahip yeni freze takımı Tangen-Pro TP2P serisini çıkardı. TP2P yeni bağlama sistemi, geniş yatak alanı ve kama şekilli uç kullanarak mükemmel baskılama stabilitesi sağlar.

0.3~0.5mm/diş gibi zorlu koşullarda bile yüksek performans göstererek, verimliliği inanılmaz derecede artırır.
TP2P SERİSİ: KORLOY Tangen-Pro TP2P müşterilerin yüksek kaliteli ürün ve mükemmel işlenebilirlik talebine cevap verebilecek en gelişmiş teğetsel tip frezeleme takımlarından biridir. TP2P’nin yüksek hassasiyette kenar şekli, dik kenar ve alın işlemede mükemmel diklik ve yüzey finişi sağlar. Ek olarak teğetsel-tip bağlama sistemi talaş boşaltımını kolaylaştırır ve çoklu köşe kullanımını mümkün kılarak yüksek verimlilik sağlar. 35°üzerinde talaş ve 11°bıçak açılı talaş kırıcısına sahip özel uç dizaynı sayesinde, kesme direnci mevcut takımlardan yüzde 15 daha düşüktür. TP2P dökme demir ve çeliklere özel kalite serisi ile donatılmıştır. Çelik, dökme demir ve genel kesimde PC5300; gri dökme demirde PC6510 PVD kaplamalı kaliteler önerilmektedir. PC5400 yüksek tokluklu iç yapısı ve kaygan kaplaması nedeniyle en iyi darbeli kesimde veya tok malzemelerde iyi performans verir.

KÜÇÜK ÇAPLI İŞLEME YÜKSEK İLERLEMELİ FREZE (HIGH FEED MILL)
HFM SERİSİ: KORLOY’un küçük çaplı işleme için geliştirdiği yüksek verimlilikli freze serisi HFM bu yılın önemli ürünlerinden biri. Kalıp malzemeleri daha sert hale gelirken, yüksek ilerlemeli takımlara olan gereksinim artmıştır. Küçük çaplı takımlandırma, yüksek verimliliğe ulaşmak için kalıp üretiminde ve elektronik parçalarında gereklidir. Ancak yüksek sertlikte çelik için küçük boyutta yüksek ilerlemeli takımın bulunmayışından dolayı verimlilik artışı kısıtlanmıştı. HRM (D) ile kıyaslandığında, HFM daha çok diş sayısı ile verimliliği artırarak, işlemin aralığını küçük çaplara kadar genişletir. Kesici kenardaki yüksek helis açısı kesme direncini düşürür; tutucunun negatif eksenel kesme açısı iş parçası üzerindeki temas yüzeyini azaltarak aşınma ve titremeyi düşürür ve stabiliteyi artırır. Gelişmiş kaliteler istikrarlı takım ömrü sağlar. Ultra ince taneli içyapı ve özel kaplama tabakası çapaklanma ve aşınma direncini büyük ölçüde artırır.

Özellikler
■ Helis kesici kenar sayesinde düşük kesme yükü ve artan köşe tokluğu
■ Çift boşluk açısı (11,13) ile artan rijidlik ve yüksek ilerleme ile etkileşimin önlenmesi
■ Tutucuya negatif eksenel kesme açısı uygulanmasıyla artan çapaklanma direnci
■ Her tür malzemeye uygun talaş kırıcı ve kalite sayesinde artan takım ömrü

TALAŞ KIRICI UYGULAMA VE ÖZELLİKLERİ
MF: Hassas finiş işleme, titanyum ve inconel işleme ve düşük kesme direnci talaş kırıcısı, hafif kesime uygundur.
Talaş Kırıcısız: Süper sert malzeme işleme  ve yüksek tokluk veren şekil, sert kalıp çeliği kesimine uygundur.

SERAMİK UÇ VE KATERLER ÜRÜN KATEGORİMİZDE YENİ DÖNEM,
Uzun süredir Türkiye temsilciliğini yürüttüğümüz Ssangyong markalı seramik uç ve katerler ürün kategorimizde bundan böyle yolumuza Union Materials Corporation olarak devam edeceğiz. Ssangyong Grubu’nun seramik uç ve kater üretim bölümünü Kore’nin en büyük çimento üreticisi olan Union Cement’in sahibi olduğu Union Holding’e satışından dolayı bu kategorideki ürünler artık Union markası altında tüm dünya pazarlarına sunulacaktır. Bu bağlamda Türkiye’de de artık Ssangong seramik uç ve katerler yine şirketimizin önderliğinde Union ceramik uç ve katerler olarak satılacaktır. Union markasının, dökme demirin kaba ve yarı-finiş kesimi için geliştirdiği NC400 ve dökme demirin nikel bazlı alaşımın kaba ve yarı-finiş kesimi için geliştirdiği NC800 serilerinin temel özellikleri:
■ Daha uzun takım ömrü 
■ Artırılmış oksitlenme direnci
■ Geniş sıcaklık aralığında yüksek dayanıklılık 
■ Yüksek kırılma tokluğu.