Otomotiv perakende sektörünün iki önde gelen markası Otokoç ve Birmot’un güçleri, “Otokoç” adı altında birleşiyor. Söz konusu yeni yapılanmayla beraber bundan böyle tüm araç markaları ve hizmetler Otokoç adı altında toplanacak.

"BİRLEŞMEYLE BİRLİKTE DAHA DA BÜYÜYECEK"

Birleşme ile ilgili açıklamalarda bulunan Otokoç Otomotiv Perakende Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven, Türkiye’nin lider otomotiv perakendecisi Otokoç Otomotiv çatısı altında iki firmanın tek isim altında birleşmesinin getirdiği avantajlara dikkati çekti.

Güven, Koç Holding bünyesinin oluşturduğu güven ve tanınırlık geçmişinin, köklü ve prestijli bir marka olarak konumlanmasının, hizmet sunduğu diğer faaliyet alanlarından kaynaklanan güç ve çeşitliliğin, yurt dışında da faaliyet göstermesinin ve sektör sözcüsü olarak konumlanmasının söz konusu uygulamada karar kılınmasının diğer önemli rasyonelleri arasında yer aldığını belirtti.

Türkiye’nin en önemli ve en inovatif firmalarından biri olarak konumlanan, tüketici bilinirliği yüzde 90’ları geçen, sektörel sivil toplum kuruluşlarında etkin bir biçimde rol alan otomotiv sektörünün büyümesine artı katma değer oluşturmayı sürdüren şirketlerinin, söz konusu birleşmeyle daha da büyüyeceğini vurgulayan Güven, şöyle devam etti:

"Firma olarak ‘yenilikçi mobilite çözümleri geliştiren, küresel ve lider referans noktası olma vizyonu’ doğrultusunda hayata geçirilen bu yeni güç birliği ile kurum olarak büyümeye devam ederken, Türkiye mobilite sektöründeki liderliğimizi daha da pekiştireceğimize ve sektörün daha fazla kuvvetleneceğine can-ı gönülden inanıyorum."

SOYSERİN GRUP'UN 2024 HEDEFİ YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIŞI SOYSERİN GRUP'UN 2024 HEDEFİ YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIŞI

ÖNDE GELEN MARKALAR AYNI ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Birmot ve Otokoç’un tek bir isim altında birleşmesinin ardından Alfa Romeo, Fiat, Ford, Ford Trucks, Jeep, Maserati ve Volvo gibi Türkiye ve dünyanın önde gelen markaları tek çatı altında toplanmış oldu.

Türkiye otomotiv pazarından yüzde 8'den fazla pay alan firma, araç kiralama ve paylaşımı alanlarında da hizmet sunuyor. Toplamda 9 ülkede yaklaşık 400 noktada, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kuzey Irak, Kuzey Kıbrıs, Macaristan, Ukrayna ve Yunanistan'da kiralama hizmetleri veriyor.

Firma ayrıca, Avis Budget Group'un EMEA Bölgesi'ndeki en büyük lisans ve yatırım ortaklarından biri konumunda bulunuyor.