Hyundai Motor Company, elektrikli modeller üretmek için Güneydoğu Asya'daki ilk fabrikasını Endonezya'da kurdu. Ülkenin başkenti Jakarta'da kurulan tesis, firma ile Endonezya hükümetinin Güneydoğu Asya pazarları için ortaklaşa hayata geçirdiği bir üretim merkezi olarak özel anlaşmayla resmileştirilerek hizmete girdi.

YATIRIMIN TUTARI 1,55 MİLYAR DOLAR, ÜRETİM KAPASİTESİ 250 BİN ADET

Marka, yaklaşık 1,55 milyar dolar tutarında bir yatırım gerçekleştirirken, tesisin 250 bin adet yıllık üretim kapasitesine sahip olduğu bildirildi.   

"İnsanlık için ilerleme" ve "sürdürülebilir kalkınma" vizyonuyla paralele olarak faaliyete geçirilen tesis, otomotiv sanayindeki elektrikli model ihtiyaçlarına cevap verilmesinin yanında güneş panelleri gibi çevre dostu teknolojilerin üretiminde de kilit bir rol üstlenecek.

Bunların yanı sıra marka, araç boyama operasyonlarında da çevre dostu su bazlı boyaların kullanımıyla doğayı koruma noktasındaki sorumluluğunu yerine getiriyor.

"EV EKOSİSTEMİNİN OLUŞMASINA KATKIDA BULUNACAK"

Yeni üretim tesisleri hakkında açıklamalarda bulunan Hyundai Motor Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Euisun Chung, fabrikanın otomotiv sanayinde ve bilhassa elektrikli araçlar alanında oynayacağı role dikkat çekti.

Tesisin ek olarak halihazırda yapım aşamasında bulunan pil hücresi tesisi aracılığıyla da ülkedeki elektrikli araç ekosisteminin kurulmasına katkı sağlamayı sürdüreceğini belirten Chung, "Endonezya'nın küresel piyasalarda önemli bir rol oynamasına artan oranda destek olacak ve aynı zamanda firmamızın gelecekteki teknolojilerinin temel üretim merkezi olacak." biçiminde konuştu.

MOBİLİTE STRATEJİSİNDE ÖNEMLİ BİR MERKEZ KONUMUNDA

Ülkenin hükümeti, 2030'a kadar 130 bin adet kamu aracını dönüştürerek elektrikli hale getirmeyi amaçlıyor. Söz konusu hedef kapsamında, elektrikli araç ekosisteminin de genişletilmesine kılavuzluk yapıyor. 

Hyundai de sosyal sorumluluk bilincine destek olmak adına sektörde önemli bir yerde bulunuyor. Markanın yeni fabrikası, elektrikli IONIQ 5’in haricinde bölge için önem taşıyan CRETA ve MPV gibi modellerin de üretimini gerçekleştirecek. Ayrıca Hyundai, Endonezya'da pil fabrikası kurmak için de LG Energy Solutions ile ortaklaşa çalışmayı sürdürüyor.

KOCAER ÇELİK KAPASİTE ARTIŞ YATIRIMINI TAMAMLADI KOCAER ÇELİK KAPASİTE ARTIŞ YATIRIMINI TAMAMLADI

Endonezya, markanın gelecekteki mobilite stratejisi için önemli bir merkez olarak öne çıkıyor.