Dünyaca tanınmış Amerikan havacılık firması Boeing'in 17 yılı aşkın bir süredir dolaylı tedarikçisi olan HMS Makina, marka ile imzaladığı anlaşmayla birlikte markanın Türkiye’deki doğrudan tedarikçisi olam hakkını elde etti.

Firma, bu sözleşmenin yanında markanın diğer imalat ortaklarına da komponent tedarikini sürdürecek.

BOEİNG 737 VE 787 DREAMLİNER İÇİN PARÇALAR ÜRETECEK

Havacılık sektörü için üretim gerçekleştiren Manisa merkezli firma, sözleşme çerçevesinde, Boeing 737 ve 787 Dreamliner uçakları için çeşitli parçalar üretecek.

Boeing’in doğrudan tedarik için firma ile imzaladığı bu ilk anlaşma, aynı zamanda Türk havacılık sektörünün küresel değer zincirlerine entegrasyonu noktasında da kritik bir adım olarak nitelendiriliyor.

"HAVACILIK SANAYİİ GELİŞTİRME PROGRAMIMIZIN BAŞARISINI YANSITIYOR"

Konu hakkında duygu ve düşüncelerini dile getiren Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın, "Türkiye ile stratejik ortaklığımızı tanımlayan Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı’nın hayata geçirilmesinden bu yana, Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya ve tedarik zincirimizi genişletmeye yönelik önemli adımlar attık." dedi.

HMS ile uzun vadeli bir ortaklıklarının bulunduğunu ve imzalanan anlaşmanın ortaklığı güçlendirmenin yanında gelişimine ve firmalarının küresel tedarik zinciri entegrasyonuna katkı sağlayacağını aktaran Sargın, iş birliğinin Milli Havacılık Planı’nın kilit bileşenleri arasında yer alan "Havacılık Sanayii Geliştirme Programı"nın başarısını da yansıttığını ifade etti.

Programın başladığı 2017'den beri 100’ü aşkın yerli şirket ve 300’ün üzerinde havacılık profesyonelinin iştirak ettiği birçok eğitim programı ve atölye çalışması düzenlediklerini belirten Sargın, "Bu çalışmalarla, Boeing’e doğrudan teklif verebilen firma sayısını artırarak küresel tedarik zincirimize yeni Türk firmalarının katılımını sağladık. HMS ile imzaladığımız anlaşma, Türkiye’ye ve Türk havacılık sanayiindeki ortaklarımızın dünya standartlarındaki kabiliyetine güvenimizin açık bir göstergesi. Birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduğumuz HMS Makina’yı bu son başarısından ötürü kutluyoruz." diye konuştu.

"FİRMAMIZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR FIRSAT"

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan HMS Makina Genel Müdürü Aziz Meydan ise, firmaları açısından dünyaca ünlü markanın tedarik zincirinin bir parçası olmanın çok önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Meydan, Boeing Küreselleşme ve Tedarikçi Geliştirme Bölge Ekibi ile yakın iş birliklerinin bir neticesi olan sözleşmenin, ekip arkadaşlarının çalışma kararlılığının ve adanmışlığının bir işareti olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'DE HAVACILIK EKOSİSTEMİNİN OLUŞTURULMASI HEDEFLENİYOR

Boeing, 2017 senesinde Türk havacılık sektörünün uzun vadeli büyümesini ve rekabetçiliğini desteklemek adına, Türkiye’deki paydaşları ile beraber Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı’nı hayata geçirdi.

Firma söz konusu plan çerçevesinde, Türkiye’de dünya standartlarında, yenilikçi ve rekabetçi bir havacılık ekosistemini oluşturmak ve Türk tedarikçilerin havacılık sektöründeki küresel değer zincirlerine entegrasyonunu artırmak hedefiyle tüm paydaşları ile çalışarak ortaklıklar geliştirdi.  
 

RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK