İş makinası üreticisi HİDROMEK, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan şirketlerinden biri oldu.

MAKİNA VE AKSAMLARI SEKTÖRÜNDE İKİNCİ SIRADA 

Şirket, ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime tarafından bu yıl sekizinci kez hazırlanan “AR-GE 250, Türkiye’nin En Çok AR-GE Harcaması Yapan Şirketleri” araştırmasında 2020 yılına ait verileri ile 39’uncu sırayı alırken, makina ve aksamları sektöründe söz konusu alana en fazla harcama yapan firmalar arasında ikinciliği elde etti. 

Söz konusu araştırmada firma, Ar-Ge merkezinde çalışan toplam personel sayısına göre 35’inci, merkezinde yürütülen proje sayısına göre ise sekizinci oldu. 

"YENİLİĞİ VE TEKNOLOJİYİ ODAĞIMIZA ALDIK"

Konu hakkında görüşlerini paylaşan HİDROMEK Ar-Ge Teknik Destek Yöneticisi Aykut Dilden, söz konusu listede yıllardır yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, 2014'te Türkiye’nin 157’nci, iş ve inşaat makinaları sektörünün ilk teknoloji ve Ar-Ge merkezini kurduklarını, 2018'de ise ikinci merkezlerini faaliyete aldıklarını söyledi.

Günümüzde 3 bin metrekarelik ofis, test ve prototip atölye alanı ve yaklaşık 150 personel ile sektöre yeni ve teknolojik ürünler katmayı sürdürdüklerini kaydeden Dilden, müşterilerine ve tüm paydaşlarına ürün ve hizmetleri ile sundukları değeri daha da artırmak adına yeniliği ve teknolojiyi çalışmalarının odağında tuttuklarını vurguladı.

"ÇEVRECİ VE ENERJİ TASARRUFLU MAKİNALAR GELİŞTİRİYORUZ"

Akıllı, çevreye saygılı ve enerjisini verimli kullanan makinalar geliştirmeyi önemsediklerini dile getiren Dilden, "Bu kapsamda HICON alt markası altında yüzde 100 elektrikli lastikli ekskavatör HICON 7W’yu geliştirdik. Yarı otonom, elektrikli ve hibrit makinalar için de araştırma geliştirme çalışmalarımız devam etmektedir." şeklinde konuştu.

YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan farklı tonajlarda lastikli ve paletli ekskavatörlerin yer aldığı H4 Serisini kullanıcılarının beğenisine sunan firma, lastikli yükleyici ürün grubunda geliştirdiği HMK 635 WL’nin de tanıtımını yaptı.

Firma ayrıca; ekskavatör, mini ekskavatör, paletli mini kazıcı yükleyici, motor greyder ve toprak silindiri ürün gruplarında da yeni ürün geliştirme çalışmalarına devam ediyor.