Schmersal grubundan yapılan açıklamada, bant hizasızlık şalterleri yapı serisinin yeni modeller ile genişletilerek, çeşitli modeller sayesinde farklı talepleri karşılayan konveyör sistemlerinin denetimi için komple bir ürün ailesi ortaya koyulduğu bildirildi. Ayrıca bu yapı serisinin yeni bant hizasızlık şalterleri uzun ömür olduğu, kesinti ve duraklama sürelerini azaltmayı ve bunun sonucunda daha yüksek tesis kullanılabilirliği sağladığı kaydedildi.

ÜÇ SERİDEN OLUŞUYOR

Konveyör bantları, öngörülen hatlarından çıkabiliyor ve büyük hasarlara yol açabiliyor. Bu nedenle bant hizasızlık şalterleri bant hizasızlıklarının tespiti ve bant kapatması için kullanılıyor. Yapılan açıklamada, Schmersal’in ürün ailesinin, konveyör sistemlerinin ilgili bant hızlarına optimum uyarlanan üç seriden oluştuğu kaydedildi. Yüksek hızlarda büyük çaplı bant hizasızlık makaraları olan şalter modelleri kullanılabilirken, bu durumda turların sayısının ve aşınmanın da daha düşük olacağı ifade dildi. Ayrıca modellerin birçoğunun koruyucu bakıma izin veren bir ön uyarı işlevine sahip olduğa dikkat çekildi.

İKİ SERİ AYNI ÖN UYARI İŞLEVLERİNE SAHİP

Standart seri, daha uzun çelik konveyör kayışlı orta bant konveyör sistemleri ve 6 m/san bant hızı için tasarlanmış durumda. T 454 serisinin bu yeni şalterleri, aynı zamanda ön uyarı ve bant hizasızlığında kapatma için kullanılan her biri iki kanallı iki şalter açısı içeriyor. Kontak kademeleri üzerinden örn. 10° çarpık işlemeden itibaren bir ön uyarı verilir ve örneğin 25°’den itibaren konveyör bandı sona erer. T 454 serisi opsiyonel olarak Dupline kurulum veri yolu ile elde edilir. Bu, zaman tasarruflu hata giderme işlemi sağlıyor. Standart serinin 30 veya 50 mm çapa sahip bant hizasızlık makaraları paslanmaz çelikten üretilmiş. Performans serisi, çok hızlı çalışan bant konveyör sistemlerinde kullanılabiliyor. T 250 serisinin bant hizasızlık makaraları paslanmaz çelikten yapılmış ve 50 mm makara çapıyla maks. 6 m/sn. bant hızı ve 90 mm çaplı modelde maks 11 m/san için uygun durumda. Performans serisi, standart serisi ile aynı ön uyarı işlevlerine sahip bulunuyor.

TEK ELDEN KOMPLE ÇÖZÜMLER

Schmersal ve Coal Control, dünya çapındaki pazar iş birliğine dayanarak güvenli ve üretici toplu malzeme taşıma için tek elden bütünsel çözümler ortaya koyuyor. Her iki şirketin de hem makina ve kişisel korumayı hem de yatırım korumasını kapsayan ürün yelpazeleri mantıklı bir bütünlük oluşturur ve bu kombinasyonda global pazarda tek seferlik bir karakteristik özellik sunar.