Makina ve elektrik mühendisliği bileşenlerinin dijital teknolojilerle uyumunu ele alan dünyanın lider platformu Hannover Messe, 1-5 Nisan tarihleri arasında Türk sanayicileri, Almanya'da ağırlamaya hazırlanıyor. Otomasyon, robotik, endüstriyel yazılım, güç aktarım ve akışkan teknolojisi, enerji teknolojileri, basınçlı hava ve vakum teknolojileri, yan sanayi ve Ar-Ge alanlarında lider tedarikçilerin bir araya geleceği Hannover Messe Fuarı birçok yeniliğe imza atacak. İstanbul’da basına özel organize edilen toplantıya Deutsche Messe Basın Sözcüsü Brock McCormack, İsveç İstanbul Başkonsolosu Therese Hydén ve Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel katıldı. 

TİCARET BAKANLIĞI’NDAN FUARA DESTEK

Ticaret Bakanlığı tarafından dünyanın en önemli sanayi buluşması olan Hannover Messe’ye yerli ve milli markaları ile katılan Türk şirketlerine teşvik verecek. Hannover Messe Fuarı’nın milli katılımları ise Deutsche Messe iş birliği ile İstanbul Ticaret Odası tarafından üç farklı alanda organize ediliyor. İstanbul Ticaret Odası yan sanayi, enerji ve akışkan teknolojileri hollerinde 60’ın üzerinde katılımcıyla fuarda yer alacak ve fuar boyunca B2B etkinliklerle katılımcılarını muhtemel alıcılar ile buluşacak. Türkiye’nin makinacıları da yine her yıl olduğu gibi fuarda Türk firmalarını temsilen stantları ile yer alacak ve Türk sanayicileri uluslararası ortaklarla bir araya getirmek için 2 Nisan’da standında bir etkinlik düzenleyecek. Hannover Messe Fuarı’na toplamda Türkiye’den 6 bin metrekare alanda 200’e yakın firma katılım gösterecek.

ENDÜSTRİ İÇİN 5G 

2020 yılından itibaren yeni 5G mobil haberleşme standardının Alman endüstrisinin büyük çapta dijitalleşmesinde dönüm noktası olacağına dikkat çeken Deutsche Messe Basın Sözcüsü Brock McCormack şunları söyledi:"Bu tarihten sonra üretimde ve otonom araçlarda makina öğrenimi gibi öncü teknolojiler uygulamaya hazır hale gelecek. 5G teknolojisi Endüstri 4.0’ın potansiyelini tam olarak hayata geçirmesini de sağlayacak."
Endüstriyel zeka temasının yapay zeka çağında insanların ve makineaların birbirlerine dijital olarak bağlanması anlamına geldiğine dikkat çeken McCormack şunları ifade etti: "İnsanlar ve makinalar arasındaki iş birliği, Hannover Messe 2019’un ana temalarından biri olacak. Yeni Endüstride İşgücünün Geleceği konferansı buna önemli bir katkı sağlayacak. 300 civarında uzman, kanaat önderi ve endüstri lideri, dijitalleşmenin iş gücü becerileri ve örgütlenmesi üzerindeki etkilerini tartışmak üzere Hannover Messe'de bir araya gelecek."
Deutsche Messe’nin 14-17 Mart tarihinde TÜYAP’ta kapılarını açacak WIN Eurasia 2019 hakkında da bilgi veren McCormack, fuarın Türkiye ve Avrasya bölgesindeki uzantısı ve prototipi olduğunu söyledi.

ENDÜSTRİ ÖNCÜLERİ ZİRVESİ 

Bu yıl ayrıca dijitalleşme, yapay zeka, insan-makina iş birliği ve platform ekonomisi uzmanları Endüstriyel Öncüler Zirvesi’nde buluşacak. Zirvede 2025 yılı için neler yapılması gerektiği ele alınacak.

HANNOVER MESSE 2019 PARTNER ÜLKE İSVEÇ

Türkiye ve İsveç arasındaki başarılı ticari ilişkilerin uzun yıllara dayandığını belirten İsveç İstanbul Başkonsolosu Therese Hydén konuşmasında şunları söyledi: “İsveç’in uzun yıllara dayanan yaratıcılığı ve endüstriyel inovasyonu artırma geleneği ABB, SKF ve Ericsson gibi çokuluslu şirketlerin doğmasına olanak sağladı. Bu anlamda bizler, en son yenilikleri nasıl sürdürülebilir çözümlere dönüştüreceğimizi biliyoruz. İsveçli şirketler, inovatif çözümleri devlet akademi ve sanayi iş birlikleri çerçevesinde uzun yıllardır Türkiye’de de uyguluyor. Yaklaşık 130 yıldır Türkiye'de bulunan, Türkiye’de 70’den fazla kurum ve üniversiteyle iş birliği yapmakta olan Ericsson, Türkiye bilişim sektöründe TÜBİTAK destekli ilk araştırma laboratuvarı olan Ericsson Research Turkey Lab'ı geçtiğimiz yılın Aralık ayında İstanbul’da açtı.  Atlas Copco, ABB, SKF, Nederman, Arlight ve Systemair HSK gibi İsveç şirketleri de, Türk endüstrisine akıllı ve enerji verimli çözümler sunuyor.”