Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin imalat sanayisi öncülüğünde üreterek büyümeye devam ettiğini belirterek, "İmalat sanayisi, 2020 yılının dördüncü çeyreğindeki yüzde 10,5’lik büyüme ile gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) en çok katkı sağlayan sektör oldu." dedi.

SON ÇEYREK RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

Bakan Varank, sosyal medya yaptığı paylaşımda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2020 yılı ve yılın son çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi. 

Bakan Varank, Türkiye'nin imalat sanayisi öncülüğünde üreterek büyümeye devam ettiğinin altını çizdi ve şöyle konuştu:

"YÜZDE 10'UN ÜZERİNDE BÜYÜME KAYDETTİ" 

"İmalat sanayisi, 2020 yılının 4'üncü çeyreğindeki yüzde 10,5'lik büyüme ile GSYH'ye en çok katkı sağlayan sektör oldu. En güzel tarafı ise üretimdeki artışın istihdama da yansıması. Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı imalat sanayi istihdamı 325 bin artarak Aralık 2020'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,6 yükselişle 4 milyon 99 bin kişiye ulaştı."

Geçtiğimiz senenin son çeyreğinde makina ve teçhizat yatırımlarında yüzde 38,7’lik güçlü artış gerçekleştiğine dikkati çeken Bakan Varank, "Bu durum, imalat sanayisinin önümüzdeki dönemde büyümeye devam edeceğinin göstergesi. Teşvik ve desteklerimizin karşılığını görmek bizleri mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

İNFOGRAFİKLERE YER VERDİ

Bakan Varank ayrıca paylaşımında, GSYH, imalat sanayii GSYH ve makina-teçhizat yatırımlarının yıllık değişimleriyle imalat sanayisi istihdamının yer aldığı infografiklere de yer verdi. (AA)