Gıda sektöründe kullanılan rulman ve güç aktarım ürünlerinden beklentilerin başında ürünlerin hijyen standartlarına uygun ve dayanıklı olması geliyor. Ürünler genellikle yüksek hızlarda çalışan üretim hatlarında kullanıldığı için hattı durdurmayacak ve yavaşlatmayacak standartta çalışması oldukça önemli.

Kimyasal maddelere maruz kalma, sürekli yıkanma, yüksek ve düşük sıcaklıklarda değişen ısı seviyeleri, kirlenmeye ve neme meyilli ortamlar rulmanların karşılaştığı zorlu koşullardır. Bu alanlarda kullanılması için seçilecek rulmanın tüm bu zorlu koşullara dayanıklı olması gerekmektedir.

KENDİ MARKASI SEGURO İLE ÇÖZÜM SUNUYOR

Sıkça yıkamaya maruz kalan, gıdayla temas eden, hijyen gerektiren rulmanların paslanmaz malzemeden, yağlama ve sızdırmazlık sistemine sahip rulmanlar olması gerekiyor.
Silkar Endaş farklı segmentte yer alan rulman markalarının distribütörü olmasının yanı sıra kendi markası SEGURO’nun 6000 serisi ile gıda sektörüne yönelik güç aktarım ürünleri sunuyor. SEGURO 6000 serisi; paslanmaz çelik rulmanlar, yataklı rulmanlar ve keçe çeşitlerinde geliştirdiği ürünlerle tüketicilerin ihtiyacına cevap veriyor.

https://www.endas.com/Home-Page/Turkish