MAKFED’in düzenlediği Vizyon 2030 temalı Makine Zirvesi’ndeki Milli Teknoloji Hamlesinde Makine Sektörü adlı panelde konuşan Durmazlar Makine A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, teknoloji alanındaki en önemli husus olan yazılım konusuna değindi. 

Günümüzde Türkiye’de de üretilmeye başlanan otomasyona ilişkin yazılımların neredeyse 200 senedir Avrupa ülkelerinde üretilmeye başlandığını anlatan Hüseyin Durmaz, devlet teşvik ve destekleriyle birlikte tüm makina sektörüne de seslendi ve “Adamlar deyim yerinde ise bize 200 yıl takmış. Gelin bu 200 yıllık arayı kapatalım.” dedi.

TÜRK MÜHENDİSLERİNİ KUTLUYORUM

Son dönemlerde yetiştirilen mühendisleri baz alarak tüm üniversiteleri ve hocaları tebrik eden Durmaz, oldukça geriden gelinmesine rağmen, Türk mühendislerinin oldukça iyi işler başardığını ve fazlasıyla yol kat ettiğini söyledi. 
Endüstri 4.0 teknolojilerine de değinen Durmaz, “Günümüzde karanlık fabrikalar konuşuluyor. Fabrika yapan fabrikalar diyoruz. Türkiye’de tüm bu konuşulanları gerçek kılabilecek donanıma ve bilgiye sahip mühendislerimizi ve hocalarımızı canı yürekten kutluyorum.” dedi.