Ford Otosan, elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerini hayata geçireceği 20,5 milyar TL'lik Türkiye’nin en büyük otomotiv yatırımının ardından otomotiv endüstrisi ve mobilite dünyasının geleceğini şekillendirecek kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure’u tanıttı. 

GİRİŞİMLERİ, YENİ FİKİR VE TEKNOLOJİLERİ GELİŞTİRECEK

Sektörün öncü firmasının yeni fikir ve teknolojileri bulup büyütmek amacıyla kurduğu girişim sermaye şirketi, mobilite (akıllı hareketlilik), bağlanabilirlik, otonom teknolojiler ve elektrikli araçlar odağında girişimlerle birlikte yeni fikir ve teknolojileri geliştirecek. 

"BÜYÜMELERİNİ VE PROJELER GELİŞTİRMELERİNİ HEDEFLİYORUZ"

Yeni şirketleri hakkında açıklamalarda bulunan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, şirketi, Ford Otosan ile birlikte odak alanlarda yenilikçi ve rekabetçi avantaj sağlayan tamamlayıcı girişimler bulmak ve stratejik yatırım gerçekleştirmek amacıyla hayata geçirdiklerini söyledi.

Otomotiv ekosisteminin, mobilite ve teknoloji bazlı start-up ekseninde gözle görülür büyümesini sürdürdüğünü kaydeden Yenigün, 2009 yılında beri "akıllı hareketlilik" alanında girişimlere 260,6 milyar dolarlık yatırım sağlandığını ve 2020’de bu rakama 41,1 milyar doların daha eklendiğini belirtti.

Müşteri beklentilerine yanıt vermek, geç kalmamak adına uzun zamandır hem kurum içindeki girişimleri hem de ulusal ve uluslararası girişim ekosistemini yakından takip ettiklerini ifade eden Yenigün, bu kapsamda yeni iş modellerini ve olası iş birliklerini hayata geçirecek bir yapıyı kurmak üzere harekete geçerek firmayı kurmaya karar verdiklerini dile getirdi.

Yenigün ayrıca, yeni firma ile yatırım yapacakları girişimlerin büyümelerinin yanı sıra kendileriyle beraber yenililçi projeleri gerçekleştirmelerini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

"İKİ ÖNEMLİ GİRİŞİME YATIRIM YAPARAK BÜNYEMİZE KATTIK"

Ford Otosan İnovasyon ve Yeni Girişimler Direktörü Gül Ertuğ ise, firma ile otonom teknolojiler, bağlantılı araçlar, müşteri deneyimi, akıllı hareketlilik, Endüstri 4.0 ve elektrifikasyon olmak üzere başlangıçta 6 odak alanda start-up ve girişimcilerle iş birlikleri geliştirmeyi planladıklarını ifade etti.

Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından girişim ekosistemlerinden girişimleri incelediklerini aktaran Ertuğ, bugune kadar 300'ü aşkın görüşme ve 10'dan fazla girişimle derinlemesine görüşme yaptıklarını ifade ederek, "Tüm bu ekosistem keşfi sonucunda Driventure ile 2 önemli girişime yatırım yaparak bünyemize kattığımızı da gururla paylaşmak istiyorum" dedi.

İŞTE YATIRIM YAPILAN İKİ PROJE: BLUEDOT VE OPTİYOL

Driventure'ın hayata geçirdiği yatırımlardan Bluedot, elektrikli araç sürücülerini ve şarj istasyonlarını bir araya getiren akıllı mobilite çözümleri sunuyor.

Temiz ve daha sürdürülebilir şehirler için şarj istasyonu ve elektrikli araç hareketliliği oluşturma prensibiyle faaliyet gösteren, ayrıca filo yöneticilerinin elektrikli dönüşümü için yazılım çözümü üzerinde çalışan Bluedot, Ford Otosan’ın elektrikli araç müşterileri için akıllı bir mobilite çözümü olarak stratejik fırsatlar sunacak.

Yeni nesil rota optimizasyonu çözümü olarak verimli ve pratik rota planları sunan diğer yatırım Optiyol'un çözümlerinin ise Ford Otosan'ın ağır ticari markası Ford Trucks ve son teslimat çözümlerinde kullanılması öngörülüyor.