Ford Otosan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğiyle Elektrikli Araçlar Eğitim Programı’na başlıyor. Firma, program ile elektrikli araçlar konusunda eğitim vererek insan kaynağını geleceğe taşımayı amaçlıyor.

TEKNOLOJİK GELİŞMELER VE GÜVENLİKLE İLGİLİ ORTAK DİL OLUŞTURULACAK

Ford Otosan ve İTÜ'nün ortaklaşa yürüteceği program, elektrikli araçlar ile ilgili temel seviye ve üç farklı teknik seviyede ilerleyecek. Program öncesinde alanında uzman İTÜ akademisyenlerine Ford Otosan’daki elektrikli araçlar ve batarya konusunda teknolojik gelişmeler ve iş güvenliği hakkında bilgi aktarımı yapılarak ortak bir dil oluşturulacak. 

HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK

Yeni teknolojileri tasarlayıp üretirken çalışanlarını geleceğe hazırlayan firma, sektördeki dönüşümde çalışan personellerinin yetkinliklerini artırmayı hedefliyor. Program ile firma bünyesinde farkındalık oluşturmanın yanı sıra uzman yetenekler yetiştirecek.

"İNSAN KAYNAĞI GELİŞTİRME VE GELECEĞE HAZIRLAMADA ÖNCÜ OLACAĞIZ"

Söz konusu program hakkında değerlendirmelerde bulunan Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, programın şirketin otomotiv endüstrisinin elektrikli dönüşümüne liderlik etme misyonunun bir sonucu olduğunun altını çizerek, program ile birlikte insan kaynağını geliştirme ve geleceğe hazırlama konusunda da önderlik edeceklerini ifade etti.

Özyurt, otomotivde elektrikli, bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerini hayata geçirirken İTÜ ile yürüttükleri iş birliği kapsamında üretime yatırım yaparken, çalışanlarının kariyer süreçlerini destekleyerek sektörde tasarım, ürün geliştirme ve üretim süreçlerinin sürdürülebilirliğini sağlayacaklarını dile getirdi.

Geliştirdikleri ürün ve hizmetlerle her zaman topluma fayda sağlamayı amaçladıklarını belirten Özyurt, "Geleceğin teknolojilerini her zaman sektörümüzde öncü olarak müşterilerimizle buluşturduk. Sektörün gelecekte evrileceği noktaları herkesten önce öngörerek yatırım yapmaya, üretmeye ve çalışanlarımıza yetkinlikler kazandırmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"BİRLİKTE ÇALIŞMA VE DÜŞÜNME FIRSATI BULACAĞIZ"

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ise, İTÜ’nün 250 yıllık bilgi birikimine dikkat çekerek, üniversite-sanayi iş birliğinin Türkiye'deki en önemli örneklerini hayata geçiren İTÜ'nün sanayileşmede üstlendiği lokomotif görevinin bilinciyle çalışmalarını farklı alanlarda disiplinlerarası bir yöntemle sürdürdüğünü kaydetti.

Ford Otosan iş birliğiyle realize ettikleri Elektrikli Araçlar Eğitim Programı ile beraber elektrikli araç ve batarya teknolojileriyle ilgili bilgi birikimi ve saha deneyimlerini aktarmaya çalışacaklarını bildiren Prof. Dr. Koyuncu, "Alanla ilgili temel bilginin yanı sıra ileri seviye uzmanlık isteyen bilgileri de aktaracağımız bu program sayesinde hem sektörün güncel ihtiyaçlarını gözlemleyebilme imkânı elde edecek, hem de bir Ar-Ge merkezi olarak yeni teknolojiler üzerine birlikte çalışma ve düşünme fırsatı bulacağız." ifadelerini kullandı.