Endüstriyel otomasyon, hidrolik, pnömatik, elektronik ve mekatronik alanında ürün ve çözümler sunan Fatih Otomasyon, artık müşterilerine İstanbul Başakşehir’de konumlanan yeni merkezinde hizmet verecek. 

Daha önce İstanbul Topkapı’daki yerinde faaliyetlerini sürdüren firma, İkitelli OSB içerisindeki Trios 2023 İş Merkezi’ndeki yeni yerine taşınmasıyla birlikte imalat, ofis, muhasebe ve depo olmak üzere tüm birimlerini tek bir çatı altında toplamış oldu.

“ENTEGRE ÇALIŞMA ALANININ ÖNEMLİ AVANTAJLARI VAR”

Yeni binalarına taşınmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fatih Otomasyon Satış Mühendisi Cengiz Şeker, “Daha önceki Topkapı’daki yerimizde birimlerimiz  üç ayrı mekanda konumlanmıştı. Hepsi birbirine yakındı; ancak gerek iletişim gerekse bütünlük noktasında ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyorduk. Yeni yerimize geçmemizle beraber bütün birimlerimizi bir araya toplama imkanımız oldu. Her şeyin bir arada, entegre bir çalışma alanında olması hem müşterilerimiz, hem de bizim açımızdan önemli faydalar sağlıyor. İlerleyen zamanlarda bunun avantajlarını daha da fazla göreceğimizi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. 

DÜNYANIN ÖNDE GELEN MARKALARININ TEMSİLCİLİĞİNİ YAPIYOR

Tematik bir firma olarak 1999 yılında kurulan Fatih Otomasyon’un müşteri yelpazesini; plastik ambalaj, kağıt, non-Woven, kablo ve tel, rulo sac, alüminyum folyo, vinç, gemi inşaa, cnc tezgah, otomasyon ve robotik firmaları oluşturuyor.

Dünyanın önde gelen markalarının Türkiye temsilciliğini yürüten firma, bu kapsamda 8 firmanın ürünlerini Türkiye endüstrisine sunuyor. 

Firmanın distribütörlüğünü yaptığı firmalar şu şekilde;

•    İtalya merkezli firmalar; pnömatik frenler ve hidrolik frenler Coremo, bıçak ve dilimleme sistemleri Helios, döner bağlantı elemanları Rotoflux, havalı şaftlar, kilitli yataklar, çarklar, bobin taşıma sistemleri üreten Svecom,
•    Fransa merkezli firmalar; tozlu tip elektromanyetik frenler ve gergi kontrol sistemleri üreticisi Merobel ve özel vitesli diş kutuları, planet redüktörler, boşluksuz planet redüktörlü kremayerli sistemler üreten Redex,  
•    Özel tip load cell’ler (yük hücreleri-web tipi), kenar kontrol sistemleri ve tansiyon kontrol sistemleri, konveyör bant ölçüm sistemleri, tel büküm makinaları için kablosuz gergi kontrol sistemleri üreten  İsviçre firması FMS AG
•    Travers- gezdirici vargel sistemleri üreten Çin menşeli OkCoil.

ÜRETİM YAPARAK AVANTAJ SUNUYOR

Tedarik ettiği ürünlerle birlikte müşterilerine çözüm ortağı olarak da hizmet sunan şirket, mühendislik firması olmasının yanı sıra üretici kimliğiyle de öne çıkıyor.

Firma, distribütörleri arasında yer alan Svecom firması ile 2014 yılında yaptığı anlaşmanın ardından pnömatik şaftların üretiminin önemli bir kısmını Türkiye’de gerçekleştirmeye başladı.

Yarı mamul olarak yurt dışından gelen malzemenin imalatını kendi bünyesinde yapan firma, böylece termin sürelerini 8-9 haftalardan 1 ila 3 haftaya indirmeyi başardı ve bu anlamda müşteri memnuniyeti sağladı.