Ford Otosan'ın Türkiye'de üretilen Ford Transit Custom aracı, ileri sürüş destek teknolojileriyle bağımsız araç güvenliği kuruluşu Euro NCAP tarafından altın ödüle layık görüldü.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

BİRDEN FAZLA ALTIN ÖDÜL ALAN TEK ÜRETİCİ OLDU

Firmanın Kocaeli fabrikalarında üretimini yaptığı Transit Custom, ileri sürüş destek sistemlerinin değerlendirilmesi sonucu en üst derecelendirme olan "altın" ödülün sahibi olurken, bu doğrultuda önemli bir başarıya da imza attı.

Ford, söz konusu ödülle daha büyük Ford Transit'in 2020'de kazandığı altın ödülden sonra hem 1 ton hem 2 ton segmentlerinde altın ödüle sahip ticari van'ları olan tek van üreticisi oldu. Firma ayrıca, testi yapılan araçlar arasında en yüksek puanları alan Transit ile ürün gamında birden fazla altın ödüle sahip ticari vanı olan tek üretici olarak kayıtlara geçti.

"VANLARIMIZI, EMNİYETLİ OLACAK ŞEKİLDE TASARLIYORUZ"

Alınan ödülde, aracın güvenlik özelliklerinin geliştirilmesinin yanı sıra 2021'in başlarında standart olarak "Emniyet Kemeri Hatırlatma 2" teknolojisinin de sunulmasının payı olduğu bildirildi.

Sürücü güvenliğinin gerek müşterileri gerekse kendileri açısından büyük önem taşıdığının altını çizen Ford Avrupa Ticari Araçlar Genel Müdürü Hans Schep, "Bu nedenle ticari vanlarımızı her işletmenin çalışanlarını korumaya ve trafik kazalarını önlemeye yardımcı olacak özelliklerle tasarlıyoruz. Müşterilerimizin işlerine değer katmak için her fırsatı değerlendiriyoruz. Ford'un ticari van güvenliği alanındaki liderliğinin Euro NCAP tarafından takdir edildiğini görmekten büyük memnuniyet duyuyorum." ifadelerini kullandı. (AA)